Vyzkoušeli jste lehátka na Dolním náměstí? Dnes večer bude veřejné loučení

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 15.7.2020

Trojnožky s hamakami neboli architektonická instalace Social Distance Celebration, která ozvláštnila na dva týdny Dolní náměstí, dnes večer končí. Za dobu instalace ji podle organizátorů vyzkoušelo kolem tisícovky lidí a stala se hitem na sociálních sítích.

Social Distance Celebration, tvořená trojnožkami z tyčí pro indiánské teepee a zavěšenými hamakami, je architektonická instalace. Podle trojice autorů symbolizuje tato instalace společné vítězství nad koronavirovou nákazou. V těsném sousedství barokního morového sloupu vytvořila prostorovou sestavu vertikálních prvků, které mimo symbolický přesah svými rozměry definují sociální odstup, charakteristický pro doznívající pandemii.

„V tomto místě na Dolním náměstí můžeme zpomalit nebo se zastavit, lehnout si a dívat se na nebe, dívat se na sloup a o ničem nepřemýšlet, nebo přemýšlet o všem: o radosti, o bolesti, ale hlavně o naději, která nás spojuje napříč staletími,“ vysvětluje jeden z autorů, Jan Mléčka. Instalaci vytvořil ve spolupráci s kolegy Tomášem Borkem a Vojtěchem Jemelkou.

Poslední rozloučení s výstavou proběhne ve středu 15. července od 18:30 na Dolním náměstí. K závěrečnému happeningu Konec sociální distance je zvána i široká veřejnost.

„Instalace se stala oblíbeným místem setkávání a ve velkém ji využívaly nejen děti. Velmi nás těší zájem, který vyvolala, stejně jako diskuze, které kolem jejího umístění probíhaly. Ve středu zveme širokou veřejnost, aby nám pomohla instalaci transformovat,“ říká Jan Žůrek, ředitel Divadla na cucky, které instalaci společně s Galerií XY zajistilo.

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

buy lipitor 80mg without prescription <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 40mg ca</a> lipitor order