Indiánské války v Pevnosti poznání dnes i zítra. Poznejte exotickou historii

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 15.8.2020

Víte něcvo o válkách mezi severoamerickými Indiány a Francouzi? A jak ty války souvisely s Olomoucí a habsburskou monarchií? Přijďte o víkendu do areálu Korunní pevnůstky. V Pevnosti poznání zjistíte všechno, a ještě se pobavíte. 

Sedmiletá válka se stala globálním konfliktem, který kromě Evropy zasáhl velkou měrou zejména Severní Ameriku. Válka zde umožňovala vyšší aktivitu ze strany civilistů, kteří se zapojovali do milic, ale zároveň se i v každodenním životě museli potýkat s mnohými nesnázemi. Na straně jedné byla francouzská vojska, na straně druhé i zdejší indiánské kmeny. Jejich osudy návštěvníkům přiblíží nadšenci do reenactmentu. 

Těšte se na fotokoutek, ochutnávky dobové kuchyně a také možnost vyzkoušet si dobovou kosmetiku související s hygienou – různé masti (Studený krém podle Galéna) nebo třeba “sirup proti moru”. Venku si budete moci vystřelit z dobové zbraně a navštívit speciální stanoviště zaměřené na dobovou módu - materiály, šití, vzhled, ale i symbolickou rovinu oděvu. Program v Korunní pevnůstce probíhá v sobotu i neděli od 9 do 18 hodin. 

Pokud máte rádi zábavu s historickým podtextem, můžete v sobotu vyrazit i do Tovačova. Na zdejším zámku je na sobotu 15. srpna připraven celodenní program. Jeho součástí je scénický šerm, historické tance, koncert středověké rockové kapely, fire show nebo Hard turnaj v boji o mosty. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

buy generic lipitor over the counter <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin pill</a> cheap lipitor 10mg