Noční palmový skleník, tajemství staré oranžerie i jiné perličky olomouckých parků

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 9.9.2020

Olomouké parky známe asi všichni. Jenže ve skutečnosti v sobě sady, staré až dvě staletí, skrývají mnoho tajemného. K poznání tajemnějších stránek městských parků můžete využít vkendovou nabíku.

Výstaviště Flora se totiž i letos zapojí do oslav Dnů evropského dědictví, jejichž součástí jsou Dny otevřených památek. V sobotu a neděli 12. a 13. září na zájemce čeká v parcích hodně zajímavý a lákavý program.

Dny evropského dědictví na Floře ukáží palmový skleník v úžasné a tajemné noční atmosféře, odhalí zajímavý příběh budovy historické Oranžerie a zavedou nás do olomouckých parků. Pro návštěvníky jsme připravili následující program:

Zajímavosti olomouckých parků

sobota 12. září | 15:00

Komentovaná procházka sady s výkladem o historii, floře a fauně olomouckých parků se Zdeňkem Šupem. Vstupné zdarma. Sraz před altánem u fontány ve Smetanových sadech

Palmový skleník v noční atmosféře

sobota 12. září | 19:30, 20:30 a 21:30

neděle 13. září | 19:30, 20:30 

Komentované prohlídky exotických rostlin v Palmovém skleníku ve Smetanových sadech v úžasné noční atmosféře. Prohlídkou provází Zdeněk Šup, Pavel Souček a Jana Pajerová. Na prohlídku je omezená kapacita návštěvníků. Doporučujeme zakoupit vstupenku online v předprodeji. Cena vstupenky je 50 Kč, děti do 6 let zdarma.

Proměny olomoucké oranžerie

sobota 12. září | 20:00

Oranžerie ve Smetanových sadech

Tématickým večerem Příběh olomoucké oranžerie s projekcí dobových dokumentů provede Jiří Svačinka v Oranžerii ve Smetanových sadech. Prohlídka má omezenou kapacitu, vstupné zdarma. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

buy atorvastatin pills for sale <a href="https://lipiws.top/">lipitor 40mg over the counter</a> atorvastatin 20mg generic