Olomouc přišla o slavný rozhlasový festival. Přesunul se do online prostoru

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 12.10.2020

Mezinárodní přehlídka rozhlasové tvorby Prix Bohemia Radio se poprvé ve své historii přesouvá do online prostředí. Festival se posunul nejprve z jarního termínu na říjen, a nyní se z ulic a sálů přesune do virtuálního prostoru.

S ohledem na nepříznivou epidemickou situaci nabídne program festivalu živé online streamy debat odborných porot s tvůrci děl a poslech soutěžních příspěvků z pohodlí domova. Festival Prix Bohemia Radio 2020 bude výjimečný nejenom svým podzimním termínem. Ve třech festivalových dnech, od pondělí 12. října do středy 14. října, představí čtyři soutěžní kategorie, nabídne divadelní představení a debatu Českého rozhlasu Plus na téma Big Data – Komfort versus soukromí.

Poslouchejte kdykoli a kdekoli

Tradiční veřejné poslechy soutěžních děl spojené s debaty odborných porot, tvůrců a diváků se letos kvůli přijatým vládním opatřením uskutečnit nemohou. O názory odborníků a komentáře autorů soutěžních děl ale nepřijdete. Diskuze k jednotlivým kategoriím můžete sledovat online, soutěžní příspěvky si pak můžete poslechnout na webových stránkách festivalu z pohodlí domova až do neděle 18. října 2020.

Podzimní festivalový program

Otázce, zda kvůli vlastnímu komfortu na internetu přicházíme o soukromí a zda se tomu lze bránit, se bude věnovat online debata Českého rozhlasu Plus, kterou můžete sledovat od 18:30 v úterý 13. října. Diskuzi poslance a předsedy České pirátské strany Ivana Bartoše, datového analytika a šéfa Semantic Visions Františka Vrabla, proděkanky Fakulty informatiky MU v Brně Barbory Bühnové, advokátky v Centru Karla Čapka pro studium hodnot ve vědě a technice Moniky Marekové a odborníka na umělou inteligenci v CIIRC ČVUT Tomáše Mikolova bude moderovat Jan Bumba.

Kdo se stane vítězi Prix Bohemia Radio 2020, se dozvíme ve středu 14. října po osmé hodině večerní. Předávání cen s koncertem klarinetového kvarteta z Prahy Clarinet Factory můžete sledovat prostřednictvím online přenosu.

Aktuální program festivalu najdete zde.

V Olomouci s Hanou Maciuchovou

Rozhlasový festival Prix Bohemia Radio se poprvé konal v Olomouci v roce 2016. Po mnohaletém působení v Poděbradech a dvou letech v Praze se přesunul do centra Moravy, kde našel pro další ročníky příjemný nový domov. Jeho hlavní program probíhal vždy na Horním náměstí, další akce se konaly v sídle Českého rozhlasu či na půdě Univerzity Palackého. Čestnou ředitelkou festivalu byla Hana Maciuchová, která má k Olomouci jako místu, kde vyrůstala, velmi vřelý vztah.

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

atorvastatin 40mg uk <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 10mg pill</a> buy lipitor generic