Kulturu nezastavíš! V celé zemi se v pondělí večer rozzářily stovky majáků

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 13.10.2020

Hashtagy #kulturunezastavis a #majakceskekultury doprovodily v pondělí večer světelné sloupy nad střechami stovek divadel, koncertních síní a dalůších kulturních institucí. Akcí Maják české kultury dali o sobě vědět herci, hudebníci, tanečníci a příslušníci mnoha dalších profesí, které skomírají pod tíhou protiepidemických nařízení. "Nejedná se v žádném případě o protest, pouze o upozornění, že přes zákazy a nařízení tu kultura zůstává," uvedlo ke svému zapojení do akce olomoucké Divadlo na Šantovce.

V Olomouci se k akci připojila všechna divadla i Moravská filharmonie. V pondělí večer rozářili technici společnosti Lights.cz reflektory oblohu nad budovou divadla a filharmonie. "Světelný kužel na Redutě jako součást pomyslného majáku české kultury. To abyste věděli, že už teď se moc těšíme, až budeme opět hrát naživo. Protože jak ukázala jarní vlna koronakrize, osobní kontakt s publikem je nenahraditelný. Lights.cz děkujeme za instalaci!" uvedli zástupci Moravské filharmonie.

"Dnes, 12. října rozsvěcíme spolu s ostatními kulturními subjekty majáky české kultury. Symbol sounáležitosti kulturních institucí a subjektů. Svítíme na znamení, že kulturu nenecháme ztroskotat," sdělili včera zástupci Moravského divadla Olomouc.

"I my se přidáváme k výzvě Cirk La Putyka a rozsvěcíme spolu s ostatními kulturními subjekty majáky české kultury. Symbol sounáležitosti kulturních institucí a subjektů. Svítíme na znamení, že kulturu nenecháme ztroskotat," přihlásili se k akci lidé z Divadla Tramtarie.

"Rozsviťme maják české kultury! Protože kultura diváky nenechá ztroskotat a díky jejich podpoře ani sama neztroskotá. Budeme zase spolu! Zvládneme to! Bezpečně a s respektem k vládním opatřením. Celá akce není realizována za účelem protestu proti vládním nařízením! Symbolicky poukazujeme na paralýzu kultury, kulturních zařízení, kulturního průmyslu a všech jeho složek," napsalo vedení Divadla na cucky.

"Ode dneška je platné další nařízení o uzavření veškerých kulturních institucí. Dneska jsme měli hrát již posunuté představení z jarního předplatného. Je to smutné," dodává Divadlo na Šantovce.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy generic lipitor 40mg <a href="https://lipiws.top/">cheap lipitor 80mg</a> order atorvastatin