Koncert plný energie! Konečně živá událost v divadle a taky poděkování zdravotníkům

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 13.11.2020

Na jevišti Moravského divadla je od poloviny října pusto, to se ale brzy změní! Chystá se totiž Koncert plný energie, na kterém zazpívají umělci Moravského divadla a pozvaní hosté za doprovodu živé kapely. V úterý 17. listopadu od 19 hodin zazní z divadelního jeviště písně ze slavných muzikálů i popové a rockové hity. A také poděkování zdravotníkům, jimž je celá akce věnovaná. Koncert bude k vidění na MALL.TV a na facebooku Moravského divadla a Rádia Haná.

Koncert plný energie pořádá Moravské divadlo ve spolupráci s Rádiem Haná a Hudebním institutem a za významné podpory statutárního města Olomouce. Organizátoři chtějí koncert věnovat všem pracovníkům ve zdravotnictví.

„Pojďme společně podpořit zdravotníky, poděkovat a popřát jim spoustu sil do jejich nelehké práce, a to koncertem plným energie,“ říká v upoutávce na koncert primátor Mirek Žbánek. „Půjde nejen o symbolické poděkování našim zdravotníkům, současným hrdinům, ale také o společnou oslavu jedenatřiceti let od znovu nabytí svobody,“ vyzdvihuje Markéta Záleská, náměstkyně primátora pro kulturu. „V současné době, kdy je divadlo z důvodu protiepidemických opatření uzavřené, jsme se aspoň touto formou chtěli opět setkat s našimi příznivci a současně podpořit lékaře, sestřičky, zkrátka celý zdravotnický personál, poděkovat jim všem a zpříjemnit jejich práci, která je v těchto dnech tak důležitá a tak náročná,“ uvedl ředitel Moravského divadla David Gerneš.

Kromě hudby i něco sladkého

Nezůstane jen u symbolického poděkování. Díky spolupráci s firmou Nestlé a olomouckým závodem Zora se podařilo získat stovky energetických tyčinek, které zdravotníci dostanou společně s energetickými nápoji v průběhu příštího týdne. Už nyní je možné posílat zdravotníkům vzkazy a poděkování, které budou zveřejněny v průběhu koncertu. Tyto vzkazy je možné zasílat na e-mailové adresy produkce@mdol.cz nebo studio@radiohana.cz, případně je napsat do zprávy na facebookové stránce Moravského divadla.

Z jeviště Moravského divadla zazní během dvouhodinového koncertu ukázky z muzikálů Starci na chmelu, Šakalí léta, Donaha!, Bídníci či Porgy a Bess. Chybět nebudou ani písně Jaromíra Nohavici, které doprovázejí populární činoherní inscenaci Boží mlýny. Ve druhé polovině koncertu se pak umělci Moravského divadla představí jako interpreti hitů od The Beatles, Queen, Scorpions a dalších popových a rockových legend. Za mikrofonem se vystřídají členové činohry Vendula Nováková, Natálie Tichánková, Lukáš Červenka, Tomáš Krejčí či Jan Ťoupalík, ze souboru opery a operety pak pozvání přijali Barbara Sabella, Vendula Pumprlová, Jiří Přibyl, Jakub Rousek, Martin Štolba či Vojtěch Pačák. Jako hosté se představí pedagogové hudebního institutu Filip Tailor a Adam Sychrow. Zpěváky bude doprovázet desetičlenná kapela.

Moderátorské role se ujme umělecký šéf činohry Roman Vencl. „Můj cíl je být svižný, věcný a hrát takzvaně druhé housle, protože tenhle večer bude především o skvělé kapele a výtečných zpěvácích. Těším se na všechny, protože se po dlouhé době zase uvidíme v nějakém větším počtu. Konečně se na jeviště vrátí život! Všem nám přeji – zlomme vaz,“ řekl Vencl.

Zdroj: olomouc.eu

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

oral atorvastatin 80mg <a href="https://lipiws.top/">lipitor 20mg over the counter</a> order lipitor 10mg online cheap