Nejvýznamnější český houslista současnosti bude vystupovat v Olomouci

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 21.1.2021

Moravská filharmonie Olomouc uvede další ze svých online koncertů a nabídne posluchačům houslový recitál Ivana Ženatého, který je odbornou kritikou, posluchači i hudebními kolegy označován za nejvýznamnějšího českého houslistu současnosti. V komorním programu, sestaveného z děl Antonína Dvořáka, Johannese Brahmse a Maurice Ravela doprovodí houslového virtuose klavírista Igor Ardašev. Koncert bude k vidění na webu mfo.czfacebooku Moravské filharmonie, a to v pondělí 25. ledna 2021 od 19 hodin.

„Jsme nesmírně rádi, že můžeme i v této době nabídnout posluchačům a milovníkům klasické hudby houslový recitál Ivana Ženatého, předního českého houslového virtuosa, který měl v této sezoně vystoupit v Moravské filharmonii v komorní koncertní řadě. Na našem dalším online koncertě se tak posluchači mohou těšit na díla vrcholných romantiků a ve své době také dvou přátel, Antonína Dvořáka a Johannese Brahmse. Autorské duo doplní a koncert uzavře Sonáta pro housle a klavír Maurice Ravela. Sólistu doprovodí klavírista Igor Ardašev, brněnský rodák, klavírní virtuos a pedagog.“ uvádí Jonáš Harman, ředitel Moravské filharmonie, a dodává, „oba interprety pojí úspěchy na předních světových soutěžích, jak Ivan Ženatý, tak Igor Ardašev v minulosti uspěli například na soutěži Petra Iljiče Čajkovského v Moskvě, nebo na soutěži Pražského jara. Pevně věříme, že si posluchači nenechají tento jedinečný zážitek ujít.“

Program koncertu:

Antonín Dvořák: Romantické kusy op. 75

Johannes Brahms: Sonáta pro housle a klavír č. 1 G dur op. 78

Maurice Ravel: Sonáta pro housle a klavír

Účinkují:

Ivan Ženatý – housle, Igor Ardašev – klavír

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

order lipitor 80mg <a href="https://lipiws.top/">buy atorvastatin 40mg pill</a> lipitor 40mg sale