Falstaf, Kluk z plakátu, Šalamoun nebo letadla? Program na neděli

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 1.2.2015

Nechcete-li ani na lyže, ani jinam do sněhu, nabízí se spousta dalších možností, jak prožít neděli. Moravské divadlo zve na komickou operu Falstaf, inscenaci, kterou zdobí cena Thálie. Děti mohou do Divadla na Šantovce nebo třeba do Galerie W7 na výtvarnou dílnu, všem je otevřena expozice o letectví v Galerii Šantovka a samozřejmě je k doispozici i Muzeum umění s úžasnými novými výstavami. 

Falstaf je komická opera Giuseppe Vrdiho o dvou dějstvích. Olomoucká inscenace, připravená Miloslavem Osvaldem a režisérkou Andreou Hlinkovou, je navíc ověnčena cenou Thálie za výkon talentovaného Jiřího Přibyla v titulní roli. Představení v Moravském divadle začíná ve 14.30.  

V Divadle na Šantovce představí Divadlo Tramtárie od 16 hodin představení Kluk z plakátu. Po něm bude následovat ještě dílnička žonglování. Další dílnička, tentokrát výtvarná, je připravena už od 14 hodin ve Wurmově ulici. V galerii W7 připravilo Divadlo na Cucky výtvarnou dílnu s tématem voda. "Účastníci se však nemusí bát, že by odešli mokří. Naopak, vyzkouší si udržet vodu na papíře a hlavně triky, které se dají na papíře vykouzlit pomocí voskovek, pastele a akvarelu," zve děti od osmi let lektorka Monika Beková. 

Do Šantovky se vrátí ten, kdo by měl zájem o zajímavou novou výstavu S hlavou v oblacích. Už před galerií "zaparkovaný" Mig-21, zapůjčený z Leteckého muzea, svědčí o tom, že tady bude něco k vidění. V chodbách galerie jsou vystavena další letadla, trenažéry a letecké motory včetně motoru z vrtulníku Mi-8, v němž zahynula manželka posledního komunistického prezidenta Viera Husáková.   

Nezapomeňte také na to, že je v neděli bezplatný vstup do Muzea umění a Arcidieézního muzea. Prohlédnout si můžete nejen výstavu Ivana Theimera či nádhernou přehlídku symbolistů, ale  především nové expozice Victora Vasarelyho a Jiřího Šalamouna. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

lipitor uk <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 40mg online cheap</a> lipitor ca