Nedělní odpoledne? Lyžování nebo spousta divadla

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 15.2.2015

Co podniknout v neděli 15. února? Pořád se dá lyžovat, sjezdovky v Hrubé Vodě i Hlubočkách jsou v provozu, sněhu je dost, přitom nebe je modré a na sluníčku je velmi teplo. Vyrazit můžeme ale i do divadla. Maraton představení čeká dnes odpoledne především na děti. 

Už od 14 hodin je v Divadle na Šantovce na programu scénické čtení LiStOVáNí Lukáše Hejlíka – BLÁZNIVÁ TETA A JÁ. V příběhu o Sáře a její úžasné, trochu bláznivé tetě, hrají Lenka Janíková a Petra Bučková, diskuzi moderuje Lukáš Hejlík. Od 16 hodin začne ve stejném divadle pohádka Divadla Krapet Včelí medvídci. Léto končí a na paloučku u čmeláčí chaloupky začíná podzim. Všechno odkvetlo a všechno padá. Čmeldové ochutnávají první sladké hrušky, jenže neví, že si na nich taky pochutnává nebezpečný Sršeň. Ještě že ty hrušky padají. Vyděšení čmeldové se vrací k mamince, která má pro ně také překvapení, aby se Čmeláčkům v zimě dobře spalo. A taky spí. Jenže Zima zimice je tak krutá, že se Čmeldové probouzí uprostřed zimy, aby si přitopili. Stopy ve sněhu jim nahánějí strach. Kdo jim to chodí kolem čmeláčí chaloupky? To už uvidíte sami!

Od 15 hodin představí dětem hru O pračlovíčkovi Divadlo Tramtárie. Jedná se o mimořádně oblíbený výlet do světa dinosaurů, dinosauřic, ptakoještěrů a ptakoještěrek a hlavně o tom, jak si pračlovíček se vším postupně poradil. Hru O pračlovíčkovi hraje Divadlo Tramtárie ve svém sídle ve Slovanském domě. 

Divadlo Anička a letadýlko si připravilo další kousek pro děti. Od 16 hodin sehraje v Divadle Hudby představení Království  s podtitulem Květinový muzikál nejen pro děti. Následovat bude ještě pohádková dílna.

A co dospělí diváci? Komedie francouzského autora Pierre Carleta de Marivaux Spor začíná v Moravském divadle dnes v 16 hodin. Dva páry dětí byly vychovány odděleně na zámku v lese a tak, aby nepřišly do přílišného kontaktu s vnějším světem. A to všechno, aby se při jejich setkání ukázalo, jak je to s odvěkou otázkou o stálosti v lásce. Byl první nevěrný Adam Evě nebo Eva Adamovi? Pozdní komedie oblíbeného klasického francouzského dramatika je reality show ve stylu rokoka. Jedná se o vůbec první uvedení Pierra de Marivauxe na jevišti olomouckého divadla; se souborem činohry nastuduje text slovenský režisér Michal Spišák, který se v Moravském divadle Olomouc představil inscenací Amazonie.

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)