Štúdio L+S, Hradišťan či Bára Hrzánová. Lákavý program Divadla na Šantovce

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 17.2.2015

S atraktivním programem se na diváky obrátí v březnu Divadlo na Šantovce. K největším tahákům patří oblíbené představení Báry Hrzánové Hrdý Budžes a hra bratislavského Štúdia L+S s názvem Kumšt (Obraz), v níž se představí trio Lasica - Kňažko - Labuda. Početné publikum nepochybně přiláká i koncert souboru Hradišťan s Jiřím Pavlicou. Hudební fandy by mohl potěšit i výhled na duben, kdy se očekává koncert Karla Plíhala.

Už tradiční samozřejmostí jsou také nedělní představení pro děti, obvykle následované i divadelní dílničkou. Připravena je třeba Pirátská pohádka či rytířský příběh Aucassin a Nicoletta. Originální podívanou nabízí také Mistrovství ČR v cuptastingu, tedy šampionát kávových degustátorů v rozpoznávání odrůd kávy.  

1. 3. (ne) 16:00 Divadlo Lokvar: AUCASSIN A NICOLETTA 

Mladý hrabě Aucassin se zamiluje do Nicoletty, o které nikdo neví, jakého je původu, protože ji jako malé dítě koupili od pirátů. Aucassenův otec jejich lásce nepřeje, a tak se musí milenci rozhodnout utéct za moře. Loutková rytířská komedie AUCASSIN A NICOLETTA na motivy středověké francouzské legendy. Pohádka vhodná pro děti od pěti let.

 

3. 3. (út) 19:00 Divadlo Point Prostějov: TESTOSTERON

Sedm chlapů, sedm povah, sedm nátur, sedm rozdílných hladin testosteronu. Avšak jeden stejný cíl. Stejná radost a stejná bolest. Muži o ženách a také sami o sobě v drsné komedii, která si ani na svatební hostině nebere servítky. Přístupné od 15 let!

Hrají: Vítězslav Lužný, Aleš Procházka, Vojtěch Pospíšil a další.

 

5. 3. (čt) 19:00 Divadlo A. Dvořáka Příbram: HRDÝ BUDŽES - vyprodáno

Helenka Součková, žákyně druhé třídy základní školy, nás zkoumavým i naivním pohledem osmiletého dítěte sugestivně provází tragikomickými roky husákovské normalizace, tak jak se na počátku 70. let promítala do světa dětí i dospělých.

V hlavní roli Bára Hrzánová.

 

8. 3. (ne) 16.00 Divadlo Tramtarie: PIRÁTSKÁ POHÁDKA

Anička a Eliška jsou úplně obyčejné malé holky. Bydlí v Olomouci a vždy po škole si chodí hrát na dětské hřiště. A jednou je napadne, že si budou hrát na piráty, jenom jako samozřejmě, jenomže potom najdou v pískovišti zakopaný vzkaz v lahvi a v něm mapu úplně opravdického ztraceného pirátského pokladu a pak se teprve začnou dít věci. Protože než bys řekl švec, ocitnou se na palubě opravdické pirátské lodi, která pluje po opravdickém moři. A tak se začíná bláznivá cesta za pokladem, na které Eliška a Anička navštíví i písečný ostrov či podmořský svět! Pohádka vhodná pro děti od tří let.

Po představení následuje DIVADELNÍ DÍLNIČKA.

 

9. 3. (po) 20.00 LiStOVáNí Lukáše Hejlíka: STOPAŘŮV PRŮVODCE GALAXIÍ

Bravurní parodie na sci-fi je dnes již klasické dílo. Komplikovaný a originální příběh začíná zničením Země, která musí udělat místo nové galaktické dálnici. Tato legendární záležitost nemůže v repertoáru LiStOVáNí chybět, stejně jako Váš ručník při cestování, pardon, stopování.

Hrají: Lukáš Hejlík, Pavel Oubram a Věra Hollá.

 

15. 3. (ne) 16.00 Divadlo Tramtarie: POHÁDKY O MAŠINKÁCH

Že mašinky nemají oči nebo pusu? Že nemají duši? Kdo říkal? Jistě že mají, stačí jenom napnout uši a pořádně se podívat… Divadlo Tramtarie uvádí veselé vyprávění o mašinkách malých i velkých, nezbedných i statečných, hodných i tak trochu nafoukaných. Pohádky pro kluky a holky, co se nebojí jezdit tunelem. Pohádka vhodná pro děti od tří let.

 

15. 3. (ne) 16.50 Divadlo na Šantovce a restaurace LOBSTER: KUCHAŘSKÁ DÍLNA

Po pohádkách o mašinkách následuje kuchařská dílnička v restauraci Lobster s herci Divadla Tramtarie. V ceně je pizza, kterou si dítě samo vyrobí a zkonzumuje, dětský nápoj a káva pro jeho doprovod.

 

18. 3. (st) 19.00 Štúdio L+S Bratislava: KUMŠT (OBRAZ)

Skvělá inscenace Štúdia L+S začíná jako hádka tří přátel nad „neviditelným“ obrazem a brzy nabývá překvapivých dimenzí. Do absurdity přecházející repliky jsou stále konkrétnější. Z diskutérů opadávají po jednotlivých vrstvách konvence, přetvářka i kompromisy. Na povrch vystupují jejich autentické vlastnosti a postupně stále více i to, co diskutéři pečlivě ukrývají: nejistotu, smutek a bolest. Všechny roviny sporu se však odehrávají s neodolatelným šarmem a zlomyslným vtipem. Obraz díky svému humoru exploduje jako ohňostroj a pestrobarevným světlem ozařuje člověka i jeho problémy z nečekaných úhlů.

Hrají: Milan Lasica, Milan Kňažko a Marián Labuda.

 

22. 3. (ne) 11.00 LiStOVáNí Lukáše Hejlíka: MYŠI PATŘÍ DO NEBE

Příběh o myšce Šupito, lišákovi Bělobřichovi, nebi plném houpaček a nečekaném přátelství. Pobyt uprostřed houpaček a radovánek ve zvířecím nebi však není nekonečný. Jednoho dne se Šupito musí rozhodnout, co dál. Pro děti od pěti let.

Hrají: Pavel Oubram a Věra Hollá.

 

22. 3. (ne) 16.00 Divadlo STUDNA: PYŠNÁ PRINCEZNA

Notoricky známý evergreen o potrestané pýše v provedení, jaké si lze jen těžko představit. Zdánlivě obyčejná skříň coby „leporelo“, neustále překvapující novými vývrhy postav, prostředí a situací. Nebudou chybět Miroslav, Krasomila a další hvězdy pohádkového nebe tentokráte v lipové podobě. Pohádka vhodná pro děti od pěti let.

 

24. 3. (út) 19:00  Cestopisy MOTANI – DIVOKÝ MADAGASKAR

Říká se, že Madagaskar je zbytek dávného tajuplného potopeného kontinentu Lemurie. Červený ostrov je domovem rostlin a zvířat, které nikde jinde nenajdete. Najdete tady deštný prales, mangrovy, kokosové palmy, banánové plantáže, rýžová pole, mohutné baobaby, suchý opadavý les i trnitou buš. Lidé na Madagaskaru jsou velmi chudí, pracovití, veselí a nesmírně srdeční. Tentokrát vás Kateřina a Miloš Motani zavedou na fascinující ostrov. Madagaskar prozkoumají od východu na západ a od severu na jih. Obklopí je podivný zvířecí svět a neméně úchvatná vegetace.

 

28. 3. (so) 10:00 – 17.00 Mistrovství České Republiky v Cuptastingu

Celorepublikové klání kávových degustátorů, během něhož demonstrují svou rychlost a přesnost v rozpoznávání chuťových rozdílů jednotlivých vzorků výběrové kávy.

 

29. 3. (ne) 16.00 Divadýlko Matýsek: HODINÁŘSKÁ POHÁDKA

Také máte někdy pocit, že je na všechno dost času? Že přeci všechno počká? Jenže co když toho času moc není? Hodinář Mikuláš Ciferníček je dobrý a poctivý. Jen času má málo, a tak nestíhá opravovat všechny hodiny, tak jak by si přál. Jednoho dne přiletí k hodináři motýli z Říše pohádek. Posílá je Víla Času, která potřebuje pomoc. Zlý Zloneřád má spadeno na kouzelné hodiny a chce zanést do pohádek zmatek a neřád. Pomůže jí Mikuláš?

Pohádka vhodná pro děti od tří let.

 

30. 3. (po) 19.00 Hradišťan a Jiří Pavlica

Koncert ojedinělého hudebního tělesa s vysokou uměleckou i interpretační úrovní, nezvykle širokým žánrovým záběrem a netradičním repertoárem, který v počátcích vycházel zejména z folklóru.

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)

Komentáře

buy atorvastatin 10mg without prescription <a href="https://lipiws.top/">cost lipitor 20mg</a> atorvastatin 80mg ca