Ceny města budou po letech znovu na Hradisku

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 20.2.2015

Kdo další vstoupí do galerie osobností města Olomouce? Kdo se přidá do vybrané společnosti lidí jako byl pilot a hrdina Josef Bryks, krasobruslařský pár Pavel a Eva Romanovi, režisér a publicista Pavel Dostál, literární vědec Oldřich Králík, pedagog a politik Milan Hořínek, automobilová závodnice Eliška Junková či třeba herec Václav Babka? Ještě týden mají Olomoučané na to, aby posílali návrhy na udělení Ceny města a nebo ceny za Počin roku. Letošní novinkou  je místo konání závěrečného ceremoniálu - po letech se bude předávání odehrávat znovu ve slavnostním sále Hradiska.

O dílčích změnách v koncepci udělování Cen města Olomouce jednali městští radní už na prosincové schůzi. Nyní se příprava slavnostního aktu posunula do další fáze. Vznikla pracovní skupina, složená ze zástupců všech stran a hnutí, která jsou v zastupitelstvu města Olomouce, a bylo definitivně vybráno i místo, kde se slavnostní ceremoniál 21. května odehraje. „Vybírali jsme z několika možností, zvážili jsme všechny klady a zápory jednotlivých prostorů, a pro letošní předání Cen města jsme vybrali slavnostní sál Klášterního Hradiska,“ uvedl náměstek primátora Pavel Urbášek. Jak doplnil, pracovní skupina by měla být ještě rozšířena o zástupce Univerzity Palackého a Arcibiskupství olomouckého.

Slavnostní předávání produkčně zajistí olomoucká agentura Forsberg ve spolupráci s odborem vnějších vztahů a informací. Moderátorem ceremoniálu bude Marek Berger, kulturní program zajistí lektoři Hudebního institutu Olomouc. 

Do 28. února lze podávat písemné návrhy ve zřetelně označené obálce "Cena města" či "Počin roku" na adresu Magistrát města Olomouce, odbor vnějších vztahů a informací, Bc. Daniela Horňáková, Horní náměstí 583, budova radnice 779 11 Olomouc, případně na e-mailovou adresu cena.mesta@olomouc.eu.

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)