Divadlo láká na komedii, v muzeu končí jedna z nejlepších výstav!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 21.2.2015

Jedna z nejlepších výstav, jaká kdy byla v OIomouci k viděním už zítra končí v Muzeu umění. První souborná výstava českých symbolistů Tajemné dálky představuje stovky děl věhlasných autorů, kteří se pokoušeli na plátna či listy přenášet snové dojmy a zážitky. Moravské divadlo odpoledne nabízí komedii U pokladny stál. Nabídku uzavírá Rockový ples v pavilonu A! 

Lepší a reprezentativnější výstavu symbolistních děl autorů jako byli Jan Zrzavý, Josef Váchal, Jan Preisler, Alfons Mucha či František Bílek české země zřejmě nezažily. Dnes a zítra mají návštěvníci poslední šanci vidět tolik působivých děl, pocházejících ze sbírek galerií i tuzemských a zahraničních soukromých sběratelů, pohromadě. Zájemci mají možnost zakoupit i čtyřsetstránkovou publikaci autora výstavy Otto M. Urbana Tajemné dálky - Symbolismus v českých zemích 1880 - 1914.

V Moravském divadle je dnes odpoledne k vidění komedie U pokladny stál, proslavené především filmovým zpracováním s Vlastou Burianem v hlavní roli. V satirické komedii Jiřího Vernera se vydává nemocniční ošetřovatel Kryštof Rozruch z psychiatrické kliniky olomoucké nemocnice do pojišťovny s nadějí, že mu tam pomohou s jeho zdravotním problémem. Přisálo se na něj totiž klíště. Setká se ale jen s nepochopením, neochotou a nekonečnou úředničinou, kterou mistrně ovládá především ředitel pojišťovny Richard Pěna. Protagonisté komedie o tom, že když odmítnete v nouzi pomoci druhému, tak se Vám to může pekelně vymstít, vlastně různými způsoby utíkají před svými problémy – a všichni se setkají na víkendu v Lázních Slatinice. V hlavní roli uvidí diváci Vojtu Lipinu a Romana Vencla. Představení začíná dnes v 16 hodin. 

A zajímavou šanci dnes mají i rockeři. Už v 18 hodin se otevřou dveře pavilonu A Výstaviště Flora, kde vypukne Rockový ples. Hrát budou kapely BLACK SABBATH DIO TRIBUTE, KATODA OLOMOUC, DEEP PURPLE ORAVIA a
ROMAN DRAGOUN + LIDOPOP. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)