Chcete monografii Jiřího Šalamouna? Zkuste kvíz.

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 3.3.2015

Znáte tvorbu ilustrátora Jiřího Šalamouna? Vyplňte kvíz a vyhrajte! Muzeum moderního umění a Knihovna města Olomouce pořádají společně soutěž, doplňující nynější parádní olomouckou výstavu Šalamounova díla. Pro milovníky Maxipsa Fíka a dalších nenapodobitelných plodů Šalamounovy autorské práce je to velmi milá nabídka.  

Už jen částečně souhlasná odpověď na úvodní otázku a k tomu návštěva Šalamounovy výstavy v Muzeu moderního umění podle pořadatelů stačí k vyplnění kvízu, který nabízí Knihovna města Olomouce. Autoři správných odpovědí mohou získat atraktivní ceny, například připravovanou Šalamounovu monografii z nakladatelství Baobab. Březen je již tradičně měsícem čtenářů a Knihovna města Olomouce při této příležitosti vyhlásila soutěž, která nejen čerpá z knihovních fondů, ale také doprovází výstavu jednoho z nejvýznamnějších českých ilustrátorů 20. století Jiřího Šalamouna v Muzeu moderního umění. „Šalamounův znalostní kvíz“ si zájemci mohou vyzvednout v hlavní budově knihovny na náměstí Republiky nebo před výstavním sálem v Muzeu moderního umění.

K jeho vyplnění stačí navštívit výstavu, která je navíc každou neděli přístupná bezplatně, a případně si vypůjčit některé knihy, na nichž se Jiří Šalamoun výtvarně podílel. Správně vyplněné kvízy budou zařazeny do losování o zajímavé ceny. Hlavní cenou je Šalamounova obsáhlá monografie, kterou k výstavě vydá nakladatelství Baobab. Můžete ale vyhrát také katalog ke starší výstavě Recidíva, slevu na nákup knih v knihkupectví Tycho, volné vstupenky na worskhop s výtvarnicí Vendulou Chalánkovou, volné vstupenky na výstavu nebo plakát k ní. Zapojíte se? Čas máte do konce března!

Výstava Jiřího Šalamouna v Muzeu moderního umění, která představuje všechny jeho nejvýznamnější ilustrátorské práce, ale také grafickou tvorbu a volné kresby, byla zahájena 29. ledna a potrvá do 17. května.

Autor: 
(red)