Cesta do příběhu, Pirátská pohádka a večer hokej!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 8.3.2015

Nedělní odpoledne v Olomouci nabízí spoustu alternativ. Rodiče s dětmi mají na výběr z několika pohádek, lyžaři mohou stále ještě užívat sněhu na sjezdovkách a fandové sportu v podvečer vyrazí na další část bojů play-out hokejové extraligy. 

Cesta do příběhů, kterou připravilo Divadlo na cucky ve Wurmově ulici 7, přiblíží dětem hravou formou pohádkové knížky a ukáže jim, že číst je veselá a dobrodružná pouť do vlastní fantazie, kterou může podniknout úplně každý. Pokračování seriálu pohádek z různých koutů světa zavede tentokrát návštěvníky mezi pohádky severní noci. "Poleťte s námi na křídlech kormorána do Skandinávie!" zvou autoři. Program začíná ve 14 hodin. 

Pirátskou pohádku připravilo a v 16 hodin uvede Divadlo Tramtarie. V sále Divadla na Šantovce uvidí děti příběh dvou olomouckých děvčat, Aničky a Elišky. Ty jednou je napadne, že si budou hrát na piráty, jenom jako samozřejmě, jenomže potom najdou v pískovišti zakopaný vzkaz v lahvi a v něm mapu úplně opravdického ztraceného pirátského pokladu a pak se teprve začnou dít věci. Protože než bys řekl švec, ocitnou se na palubě opravdické pirátské lodi, která pluje po opravdickém moři. A tak se začíná bláznivá cesta za pokladem, na které Eliška a Anička navštíví i písečný ostrov či podmořský svět!

Lyžaři mohou využít nabídky obou známých ski-areálů v Hrubé Vodě a Hlubočkách, kde se stále naplno lyžuje. Na sjezdovkách leží mezi 20 a 40 centimetry sněhu. 

V 17 hodin začne v olomoucké plecharéně utkání domácích Kohoutů s Bílými tygry z Liberce. Jde o další kolo nadstavbové části play-out a Mora bojuje ze všech sil o to, aby nemusela do baráže o udržení v extralize. K tomu je ale třeba bezpodmínečně bodovat. Přijďte podpořit olomoucké hokejisty. 

Autor: 
(mb)