Zemřela Libuše Šlezarová, dlouholetá ředitelka Divadla hudby

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 9.3.2015

Čtvrt století byla ředitelkou známého olomouckého komorního divadla s tradiční charakteristickou dramaturgickou linkou. Libuše Šlezarová vedla Divadlo hudby od roku 1990 a ještě téhož roku se zasloužila o jeho osamostatnění zpod křídel tehdejšího Okresního kulturního střediska a ustavení coby samostatné příspěvkové organizace města Olomouce. Tento krok velmi pravděpodobně znamenal uchování Divadla hudby pro další desetiletí. 

Déháčko, jak se tomuto kulturnímu prostoru odnepaměti říká, poskytovalo pod jejím vedením svá jevištní prkna malým divadelním souborům, přednáškám, koncertům či různým hapeningům a improvizacím; na Divadlo hudby nezapomenou účastníci Ekologických dnů Olomouc, všemožných filozofických či ekologických přednášek, vernisáží a dalších akcí, které sice nestojí v hlavním produ kultury, ale bez nichž by kultura byla podstatně méně bohatá. Divadlo hudby ředitelky Šlezarové poskytovalo velký prostor i klasickému loutkovému divadlu, k němuž mimochodem měla sama paní Libuše mimořádně vřelý vztah, což bylo asi nejpatrnější v jejím ateliéru v nedaleké Jívové.  

Paní Libuše Šlezarová v neděli 8. března po dlouhé nemoci zemřela. V její osobě město ztrácí sice vystupováním skromného, ale významem nepřehlédnutelného činitele zdejší kulturní scény. 

Poslední rozloučení se odehraje v sobotu 14. března ve 13 hodin v jívovském kostele svatého Bartoloměje, vzpomínkové setkání je naplánováno v olomoucké restauraci U Pelikána týž den v 17 hodin. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

order lipitor 80mg generic <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor</a> buy atorvastatin 40mg without prescription