Bizarní svět německých tajných služeb v podzemí kina Metropol

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 11.3.2015

Vypadat jako turista nebo jako náhodný chodec, použít falešný knír, příčesek a módní sluneční brýle, mít klobouk nebo kožešinovou čapku…? I takové otázky řešili při přípravě do akcí zaměstnanci a agenti obávané východoněmecké tajné policie Stasi. Ojedinělá výstava v ojedinělém prostředí teď nabídne Olomoučanům malý ponor do tohoto svébytného světa.

V pátek 13. března se od 17 hodin ve sklepních prostorách kina Metropol uskuteční vernisáž výstavy TOP SECRET/ PŘÍSNĚ TAJNÉ. Fotografie vizuálního umělce Simona Mennera odkazují na bizarní, děsivý a někdy i hořce vtipný svět východoněmeckých tajných služeb. Jedná se o obrazy z archivů státní bezpečnosti, které veřejnost nikdy neměla spatřit. 

Součástí vernisáže je promítání filmu německého WESTEN z roku 2013, který zobrazuje dramatickou situaci při a po útěku z východního do západního Německa.

Vstup na vernisáž, film i výstavu je zdarma. Výstava bude umístěna v netradičních a ne zcela běžně přístupných podzemních prostorách kina Metropol, proto při návštěvě tajných agentů dbejte o svou bezpečnost. 

Výstava potrvá do 13.  dubna.

 

TOP SECRET/ PŘÍSNĚ TAJNÉ - vernisáž výstavy

KDY: 13. 3. 2015 v 17:00 hodin

KDE: kino Metropol, Sokolská 527/25, Olomouc

 

 

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)