Pyšná princezna, indiáni, Stephen Hawking a jarní lyžování

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 22.3.2015

Přinejmenším dvě divadelní představení pro děti, dobrý film a bezpočet výborných výstav nabízí nedělní, tentokrát poněkud chladnější odpoledne v Olomouci.  

"Svolávám všechny indiány do divadla!" zve lektorka Divadla na cucky Barbora Kavková. Od 14 hodin čeká děti v divadle ve Wurmově ulici povídání o indiánské kultuře, indiánských zvycích a také vyrábění indiánských čelenek. "Nakonec se pokusíme najít několik tisíc let starý poklad," dodává k pozvánce lektorka Kavková. 

Tradiční nedělní divadelní odpoledne na Šantovce tentokrát obstará jihočeské Divadlo Studna a jejich zpracování klasické pohádky Pyšná princezna. Notoricky známý evergreen o potrestané pýše v provedení, jaké si lze jen těžko představit. Zdánlivě obyčejná skříň coby „leporelo“, neustále překvapující novými vývrhy postav, prostředí a situací. Nebudou chybět Miroslav, Krasomila a další, tentokráte v lipové podobě. Pohádka začíná v 16 hodin.

Kino Metropol dnes ve 20 hodin uvádí vydařený film Teorie všeho. Poutavě vyprávěný životní příběh fyzika Stephena Hawkinga, který na svém velmi nemocném těle nosí jednu z nejchytřejších hlav, jakou kdy lidstvo poznalo, zatím sklízí mezi diváky vesměs pozitivní reakce. 

A kdo má chuť hýbat se, v provozu je doposud i oblíbený lyžařský areál v Hrubé Vodě, a to za výrazně sníženou cenu. V Hlubočkách již letos sezona skončila. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)