Víkend s tancem, punkem či ve svátečním na lázeňském korzu

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 28.3.2015

Jedničkou víkendového programu je nejspíš slavnostní zahájení lázeňské sezony ve Slatinicích. Možností je ale daleko víc. Nabízí se třeba divadlo pro děti, balet pro dospělé nebo naopak klubový festival českého punku, a v sobotu večer i dvě varianty plesu. Jelikož se blíží Velikonoce, můžeme si zajít pro trochu inspirace anebo rovnou pořídit nějaké pěkné ozdoby a dekorace, možností na výběr máme dost. A sport? Opět tanec, tentokrát v profesionálním provedení!

Stalo se zvykem, že lázeňskou sezonu ve Slatinicích zahajují velkou slavností, v duchu hanáckých tradic. Program je letos stanoven na sobotu a jeho zahájení začíná ve 14:00. Kromě jarmarku a programu pro děti je pro návštěvníky lázní připraveno dětské vystoupení (14:30), hudební skupina 2 +1 (15:15-17:30), dále příjezd historického kočáru tažený čtyřspřežím doprovázený hulány (16:30) a představení kočovného divadla EQUIPAŽ. Slavnosti zakončí průjezd kočáru nádvořím lázní v 17:30.

Divadelní představení pro děti je připraveno na sobotu v Divadle Tramtarie. Tentokrát vypráví O PRAČLOVÍČKOVI, o světě dávných dinosaurů, ptakoještěrů, o tom, jak se človíček naučil stavět dům, používat oheň, jak si musel poradit s tyranosaurem, a o spoustě dalších veselých příhod. Pohádka začíná v 15 hod.

 Jak se zdá, tento víkend je kromě příprav na Velikonoce ve znamení tance. Na své si přijdou milovníci baletu. Moravské divadlo Olomouc připravilo na sobotní večer jedno z nejslavnějších baletních představení – klasiku LABUTÍ JEZERO, doprovázenou geniální hudbou Petra Iljiče Čajkovského. Choreografie zdejšího představení vznikla pod vedením Hany Vláčilové, někdejší primabaleríny Národního divadla, ve spolupráci se šéfem olomouckého baletního souboru Robertem Baloghem.

I vy sami si můžete o víkendu zatančit, a to hned na několika akcích. Vybrat si můžete buď Ples absolventů Gymnázia Hejčín, nebo Ples velitele posádky Olomouc ve stylu 20. let. Úplně jiný šálek kávy nabízí klub 15 minut na Komenské – Českej Punk není Mrtvej  –festival českého punku. A kdo fandí profesionálnímu tanci, zajde se podívat na taneční soutěž  CDO DANCE LIFE TOUR 2015, která se koná v sobotu od 11 hod. ve Sportovní hale UP, anebo mistrovství Moravy ve street formacích, konané v sobotu a neděli od 9 hod. v hale TJ Spartak v Přerově.

Velikonoční atmosféru můžete zažít v galerii Moritz, kde po celý víkend probíhá Flerjarmark (9–19 hod.), nebo na Velikonočním jarmarku v centru JITRO na Mozartově ul. (sobota 9–16 hod.). Hodolanský velikonoční jarmark připravila pro Olomoučany na sobotu ZŠ Řezníčkova (10–16 hod.).

Pokud máte chuť na výlet, nechejte se zlákat výstavou Hanácké Velikonoce ve skanzenu v Příkazech, která se koná v sobotu od 9 do 17 hod. Připraven je velikonoční jarmark, ukázky lidových řemesel, soubor Pantla z Příkaz, který vám předvede jarní zvyky a tance, děti z místní školy a ZUŠ přednesou velikonoční básničky a písničky a k tanci a poslechu zahraje Nepředstavitelná kapela.  

Fotogalerie: 
Autor: 
(kš)