Batman oslaví s Tramtarií její narozeniny

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 3.4.2015

Legendární komedii I na batmana občas padne smutek můžete vidět dnes či zítra. Obnovená repríza je součástí oslav desátých narozenin Divadla Tramtarie. Kultovní komedii Vladislava Kracíka za léta uvádění viděly tisíce nejen olomouckých diváků. 

Tak trochu hořká komedie o mužích, kteří by alespoň na jeden den chtěli být komiksovými superhrdiny. "Představení je divoké, má dynamické tempo, je vtipné, má energii, je skrz naskrz protkané komiksovou nadsázkou, přitom tu ale v samotném jádru běží o "smutnoveselou" story o nešťastníkovi, jemuž se zkrátka v životě nevede. Každý den, už několik let se koupe ve své průměrnosti a trapnosti a svět zběsilých komiksových eskapád pro něho znamená jediný možný únik…,“ popsal představení ve své recenci Ondřej Čížek. Kdo kdy Batmana z Tramtarie viděl, může potvrdit. 

Představení je na programu v pátek a v sobotu, pokaždé v 19.30. 

Divadlo tramtarie nezůstane zavřené ani při velikonočním pondělku. To bude na programu pro změnu nedávno uvedená inscenace podle díla Patrika Ouředníka EUROPEANA: STRUČNÉ DĚJINY DVACÁTÉHO VĚKU. Tato historická fikce vypráví neuvěřitelně poutavým způsobem s mnoha nadsázkami o dramatických proměnách a zvratech nedávno skončeného 20. století. Také toto představení v režii Ewy Zembok začíná v 19.30.  

 

 

 

Autor: 
(mb)