Vánoční hvězda pomáhá onkologickým dětským pacientům. Přispěla i policie

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 25.11.2015

Vánoční hvězda je skromná, ale krásná rostlinka, která se už před lety stala jedním ze symbolů Vánoc a vánoční dobročinnosti. Koupí této květinky pomůžete dětem, které se léčí s onkologickým onemocněním. Do akce se zapojují i různé instituce, nyní například policejní krajské ředitelství.

Tento týden začal už 18. ročník této charitativní sbírky, kterou pořádá Sdružení Šance. Vloni se podařilo prodejem květin vydělat částku 1 774 576 Kč, která zůstala jako předešlé výnosy v regionu a byla využita na humanizaci hemato-onkologického oddělení a na sociální pomoc rodinám. Část posloužila také na financování rekondičních pobytů, které usnadňují malým pacientům návrat do života po náročné léčbě.

Do projektu se v těchto dnech už poněkolikáté zapojili i policisté a občanští zaměstnanci Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Zakoupením vánoční hvězdy tak podpořili Sdružení šance, jehož posláním je humanizovat náročnou protinádorovou léčbu dětí a usnadňovat jejich návrat do běžného života. Celkově bylo zakoupeno 132 kusů vánočních hvězd v hodnotě 11 850n korun. 

Sdružení vzniklo v roce 1991 pod názvem HAIMA, o několik let později se přejmenovalo na Sdružení Šance. Jedná se o sdružení rodičů a přátel hematologicky a onkologicky nemocných dětí, které na bázi dobrovolnosti sdružuje občany bez rozdílu národnosti, víry, profese či společenského postavení, ale také právnické osoby, které se chtějí podílet na aktivně podílet na pomoci dětem s hematologickým nebo onkologickým onemocněním. Od roku 2014 se pomoc rozšířila i pro chronicky nemocné děti, léčené na Dětské klinice v Olomouci. 

Pokud jde o samu rostlinu, která se stala symbolem této dobročinné aktivity, vánoční hvězda neboli poinsettia (Euphorbia pulcherrima) je rostlina původem z Mexika. Staří Aztékové ji používali k výrobě červeného barviva a jako lék ke snížení horečky, pro dnešní Mexičany už je především vánoční květinou - v Mexiku se jí říká Noche Buena, tedy Štědrý den. Koupit si můžete hvězdu velkou (odborně jedenáctka jednovýhonová) za 100 korun nebo hvězdu malou (odborně šestka jednovýhonová) za 50 korun, to vše v barvě červené, bílé a růžové. Sdružení Šance nakupuje květiny nikoliv u obchodníků, ale přímo u pěstitele – Florcenter Olomouc.

Hvězdy si můžete v Olomouci zakoupit od dobrovolníků z řad rodičů, léčených dětí,které už vyrostly a přátel Šance "v terénu", nebo na stálých místech:
- 23.11. - 8.12. v Galerii Caesar v Olomouci - dle otevírací doby
- na Dětské klinice FN Ol v Dětské galerii v čase 9:00 - cca 13:00
- prodejna BioNaturae, Horní Lán 12, Olomouc, denně 9:00-17:00.

 

Foto a více informací: http://www.sancecz.org/

 

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(rb)

Komentáře

atorvastatin 20mg pills <a href="https://lipiws.top/">where can i buy lipitor</a> brand atorvastatin