Primář novorozeneckého oddělení sleduje čapí rodinku: S čápy jsem kamarád.

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 15.6.2016

Velmi symbolickou a vtipnou spojitost využil Lumír Kantor, který je známým primářem Novorozeneckého oddělení Fakulturní nemocnice Olomouc a současně kandidátem do Senátu. Jakožto lékař, který se léta podílí na úspěšném vstupu i předčasně narozených miminek do života, na své webové stránce předvádí lidem život v apím hnízdě. Mladé čápy, kteří se vyklubali v hnízdě ve Velkém Újezdu, můžete sledovat nonstop čtyřiadvacet hodin denně.

Jak sám Lumír Kantor na své stránce vysvětluje, hledal, jakou symbolikou by vyjádřil vztahu k domovu. "Pro začátek jsem vybral čapí hnízdo ve Velkém Újezdu. Již řadu let tam hnízdí čápi bílí, sedí na vejcích, vyvádějí zde mláďata a pak odlétají. Stojí jim za to letět tisíce kilometrů, aby zakotvili na Olomoucku a na podzim se vydali opět na dlouhou cestu do Afriky. Mají čápata právě zde. A domov je tam, kde jsme byli dětmi nebo máme děti a rodinu," uvedl Lumír Kantor. "Sám jsem s čápy kamarád, velmi dobře spolupracujeme... Každý rok přinesou do olomoucké porodnice přes 2000 miminek. A těm bych přál, aby se, spolu s rodiči, vracely domů." Jak vidno, i součást předvolební kampaně může být vtipná a zajímavá. 

Přenos můžete sledovat zde http://www.lumirkantor.cz/zivy-prenos/ a neb přímo na youtube zde: https://www.youtube.com/watch?v=02CsNXuzUNo

Fotogalerie: