V potu, ale s dobrým srdcem. Horký vánoční běh přinesl 170 tisíc na dobročinnost

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 23.6.2016

Ti, kdo vážně běželi, se nepochybně zapotili. Lyže, kulichy, zimní bundy i Mikuláš s čerty a anděly, to vše bylo součástí včerejšího třetího ročníku charitativní akce s názvem Půlvánoční běh aneb Běžíme pro ty, kteří nemohou, jehož výtěžek pomůže občanskému sdružení Pinokio a dívce, která kvůli nádoru na mozku prodělává náročnou a nákladnou léčbu.

Stovky nadšenců se včera odpoledne oblékly do ryze zimních outfitů a vyrazili na trať vedoucí kolem Horního náměstí, cestou samozřejmě u stánků s občerstvením nemohl chybět ani vánoční punč. „Díky těm, kteří se letošního Půlvánočního běhu zúčastnili, se podařilo překonat částky vybrané v předchozích dvou ročnících. To je skvělá zpráva a já doufám, že v tomto trendu bude Půlvánoční běh Olomoucí pokračovat i v dalších ročnících,“ říká náměstek primátora Martin Major, který nad celou akcí převzal záštitu.

Na účet občanského sdružení Pinokio tak poputuje 170 tisíc korun. Částku občanské sdružení použije k uhrazení intenzivní fyzioterapie po děti, kterou nehradí zdravotní pojištění, a na ortopedickou operaci Aničky Jurečkové. Dalšími 31 tisíci korun se organizátoři rozhodli podpořit jednadvacetiletou Miriam Marčišinovou, která kvůli nádoru na mozku prodělává náročnou a nákladnou léčbu.

Akce se již tradičně účastnily známé osobnosti. Nemohl chybět Michal Kavalčík alias Ruda z Ostravy, který akci podpořil už loni, zimní outfit tentokrát oblékl i doktor Petr Hanák z Ordinace v růžové zahradě, tedy herec Radim Fiala.

Inspirujte se ve fotogalerii snímků Blanky Martinovské, ať se i vy můžete příští rok utkat například v soutěži o nejlepší zimní kostým nebo nejlepší běžecký styl.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

lipitor 10mg without prescription <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin 20mg sale</a> order atorvastatin 20mg without prescription