Velká pěnová bitva, závody hasičů a spousta zábavy na Horním náměstí

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 31.8.2016

Rozloučení s prázdninami se odehrálo v předposlední prázdninový den na Horním náměstí v Olomouci. A vzhledem k tomu, že se jej zúčastnili dobrovolní hasiči, městští strážníci a především stovky dětí, dopadlo skvěle. Bavili se všichni.

Od začátku se akce nesla ve velmi uvolněném duchu. Týmy z jednotlivých sborů dobrovolných hasičů soutěžily v požárním útoku a děti mohly sledovat, jak jsou kteří hasiči či hasičky šikovné a rychlé. Mezitím na jiném místě náměstí upoutával pozornost simulátor, který představoval následky dopravní nehody. Spousta dětí využila možnosti malování na obličej a snad úplně všechny děti se pak kolem čtvrté hodiny vrhly do veliké pěnové koupele. Na náměstí se také soutěžilo v odhadu, kolik výjezdů vloni hasiči absolvovali, návštěvbníci si prohlíželi historickou i nejnovější techniku hasičů a strážníků. Ve vážnějším duchu se nesl slvanostní nástup hasičských jednotek. 

Rozloučení s prázdninami je dobrá tradice, která dokáže poslední okamžiky nejoblíbenější části školního roku každopádně aspoň zpříjemnit. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)