Ztracená ulice se promění v Haiti. Dnes v 17 hodin to vypukne

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 4.10.2016

Chcete vidět, jak se Ztracená ulice v srdci Olomouce promění v Haiti? Přijďte si prohlédnout v tamních výkladních skříních fotografie Jiřího Pasze, pořízené na Haiti přímo v místech, kde pomáhá Arcidiecézní charita Olomouc.

Výstavu Všechny barvy naděje zahájí dnes, tedy v úterý 4. října v 17 hodin vernisáž. "Přijďte si s námi připít Na zdraví Haiti a zhlédnout velkoformátové snímky ze všedního života obyčejných Haiťanů," vzkazují pořadatelé akce z Arcidiecézní charity Olomouc. Snímky jsou už v tuto chvíli vystaveny ve výkladních skříních zdejších prodejen.Akce je součástí charitativní kampaně Na zdraví Haiti, která stojí na jednoduchém principu - dárce si za libovolnou cenu zakoupí sklenici kohoutkov=é vody, částka, kterou zaplatí, pak putuje na pomoc Haiti, konkrétně na budování zdravotnických služeb. V Olomouci si takovou skleničku můžete dát například v kavárně a restauraci Bistrá kráva, v Café Restaurant Caesar, v Jazz Fresh Café, v Coffee Library Zbrojnice, v kavárně Naše Café, v pražírně kávy Kikafe, v Side Street Grill Bar, Tvarůžková cukrárně a konečně také v Divadle Tramtarie. 

Výstava má tedy jednak dobročinný rozměr, a navíc má i potenciál oživit dění ve Ztracené ulici. O té jsme i na stránkách REJe nedávno psali, že jde o originální lokalitu s velkým, ale málo využitým potenciálem. Uvidíme tedy, nakolik taková výstava ve veřejném prostoru posune dění v ulici dobrým směrem. 

Vernisáž se uskuteční v 17 hodin přímo v ulici, v případě špatného počasí pak v obchodě Flop, výstava potrvá do 31. října. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)