Půlnoční bohoslužby v Olomouci a představení živého betléma v katedrále

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 24.12.2018

Ke Štědrému dni i k následujícím svátkům vánočním patří tradičně také bohoslužby. V Olomouci se takzvané půlnoční mše odehrávají ve čtvrtnácti kostelech, ovšem ne vždy ve stejném čase. Doslova a přesně o půlnoci se odehrají půlnoční bohoslužby pouze u dominikánů v Sokolské ulici a v bazilice Navštívení Panny Marie na Svatém Kopečku.

Hlavní večerní bohoslužbu celebruje ve 21 hodin v katedrále svatého Václava arcibiskup olomoucký a metropolita moravský Jan Graubner. Už odpoledne mohou vyrazit rodiče s dětmi na dětskou mši svatou například do katedrály, ke svatému Michalovi, k dominikánům, do Hejčína ke svatému Cyrilovi a Metodějovi nebo na Nové Sady. 

Sváteční mše svaté pokračují i na Boží hod 25. a na svatého Štěpána 26. prosince. V katedrále se během těchto dvou dní můžete setkat také s představením živého betléma. Začátky představení jsou vždy ve 14:30, 15:00, 15:30, 16:00 a 16:30. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)