Romantika se saunou kousek za městem: Poděbrady jsou lákavé i v zimě

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 26.1.2019

AKTUALIZOVÁNO Jezero postupně svítá ledový krunýř, na plážích leží lehká vrstva sněhu a místo rekreantů tu potkáte jen pár cyklistů nebo pejskařů. Hned vedle pláže ale svítí příjemné hřejivé světlo: restaurace Terasa má otevřeno i v lednu. A má skvělou novinku – saunu!

Interiér restaurace je po řadě úprav velmi útulný a díky některým netradičním prvkům, jako jsou například atypická úzká okna, plachta, vesla a pádla či sloup v podobě majáku, může se tu host cítit skoro jako někde u moře. V kamnech se topí, restaurace je vyhřátá a útulná. Udělají vám tu skvělý zázvorový čaj, horký mošt či něco k zakousnutí. A třeba v sobotu 9. února tady budou zabijačkové hody…

Sauna, brusle a příroda

Velkou novinkou je sauna, kterou provozovatel Poděbrad Jiří Holub vybudoval ze staré maringotky. Výsledek týdnů práce stojí za to, uvnitř to vypadá lépe než v leckterém nóbl hotelu! Pokud chcete využít saunu, musíte se ale nejdřív objednat. 

Vzhledem k současným mrazům se dá očekávat i bruslení na zamrzlém jezeře. I když je led je podle odborníků zatím ještě málo silný, už v týdnu tady pár odvážlivců bruslilo. Ve středu měla ledová vrstva 10 centimetrů, ve čtvrtek 13 centimetrů. Stačí sledovat facebookovou stránku Olomoucké Poděbrady. (Podle zpráv ze soboty 26. ledna se na jezeře už vesele bruslí... )

Restaurace Terasa je v provozu i během zimy, i když teď jen v pátek a o víkendu. Provozovatelé říkají, že mají otevřeno v pátek od 14 a v sobotu a neděli od 10 hodin a zavírají po západu slunce. Vyzkoušeli jsme to a otevřeno bylo i po západu. Provozní doba je tady prostě taková svobodnější, stejně tak jako příroda v tomto krásném areálu kousíček za městem.  

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

buy lipitor 20mg without prescription <a href="https://lipiws.top/">cheap lipitor 10mg</a> cheap lipitor 80mg