Venkovská tradice nadchla Olomoučany! Masopust na náměstí slaví davy lidí

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 16.2.2019

Stovky lidí už ráno netrpělivě vyhlížely začátek masopustního veselí, ohlášeného na sobotu. Byť je lidový svátek masopust spojený zejména s venkovem, v Olomouci se pokus přenést lidovou tradici do města stoprocentně povedl. Slibovaná zábava a veselí ovládly Horní náměstí. Během dne se v centru Olomouce sešlo několik tisíc lidí. 

Pokud chcete vidět některé z masopustních masek, okusit zabijačkové speciality nebo okusit aspoň atmosféru, neváhejte a vydejte se k radnici. Program je zde totiž rozplánován až do 16. hodiny.  Na náměstí uslyšíte cimbálové kapely, můžete si koupit něco dobrého nebo okusit víno, od 14 hodin zpestří dění na náměstí i vystoupení Cirkusu Levitare. 

K vidění budou stále ještě i ledové sochy, které z připravených, 125 kilogramů těžkých ledových kvádrů vyřezával na náměstí sochař Martin Maršálek. S ohledem na teplé počasí je ale třeba si pospíšit, led samozřejmě nemá neomezenou trvanlivost...

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)