Máte rádi zvířata? Zoo Olomouc se chce otevřít dobrovolníkům

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 6.3.2019

Olomoucká zahrada přivítala své první návštěvníky v roce 1956. Už na její výstavbě se podíleli dobrovolníci. Dnešní zoo chce na tuto tradici navázat a zapojit lid z širokého okolí do péče o areál zahrady. „Zoologická zahrada Olomouc hledá dobrovolníky, kteří chtějí věnovat svůj čas a energii bez nároku na honorář ve prospěch instituce, která napomáhá budovat vztah lidí k přírodě. Od ní se mnozí bohužel vzdálili tak daleko, že jí přestali rozumět, a to je velká škoda,“ objasňuje ředitel Zoo Olomouc Radomír Habáň. Zájemci nenahrazují zaměstnance, ale podpoří je při činnostech, kde je v konkrétní chvíli každá ruka přínosem.

Jaká je náplň práce

Být dobrovolníkem v zoo znamená pomáhat při úklidu a údržbě areálu, výrobě krmítek, přípravě krmiva na zimní období (např. sběr malinového a ostružinového listí pro lenochody), ale i větších akcí pro veřejnost (např. Večera duchů - dlabání dýní), výrobě enrichmentu pro zvířata a podobně. Požadujeme věk nad 18 let a chuť do práce.

Odměnou je dobrý pocit ze sebe sama, možnost býti prospěšný pro druhé, práce v atraktivním prostředí a pohled do zákulisí olomoucké zoologické zahrady… Dobrovolnictví může přinést nové zkušenosti a také odbornou praxi, kterou lze zahrnout do životopisu.

Dobrovolníci byli už na začátku

Dne 4. května 1952 předseda přípravného výboru Dr. Schwáb a zástupci tehdejšího Krajského národního výboru, Městského národního výboru a Krajské správy lesů slavnostně přivítali nové brigádníky. V témže roce občané odpracovali přes 15 000 neplacených brigádnických hodin a hodnota díla v tomto roce činila 1 100 000 Kč nové měny.

„V zahraničí se na tuto pozici stojí fronty, věříme, že se nám podaří nastavit i u nás vzájemně prospěšnou spolupráci. Děkujeme za zvířata i za zahradu samotnou,“ říká mluvčí Zoo Olomouc Iveta Gronská. Podrobnosti naleznete na odkazu: https://www.zoo-olomouc.cz/dobrovolnici-v-zoo-olomouc

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

how to buy atorvastatin <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 80mg for sale</a> order atorvastatin 40mg generic