Bydlení v olomoucké Podkově patří mezi deset nejlepších hostelů na světě!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 8.3.2019

Když v barokním 17. a 18. století budovali vojenští inženýři olomouckou pevnost, sotva by je napadlo, že do jednoho z objektů v Locatelliho bastionu budou jednou jezdit turisté. A co víc – jezdí sem rádi a chválí si to. Pozitivní ohlasy jsou takové, že prestižní britský deník The Guardian zařadil nedávno otevřený olomoucký Long Story Short mezi deset nejlepších hostelů světa!

Hlavním kritériem pro výběr nejlepších hostelů byl jejich originální design. Tím se olomoucký hostel v působivém objektu ze 17. století opravdu může chlubit. Jak říkají jeho majitelé a tvůrci, jde o to, aby se zde host v podstatě ani necítil jako v hostelu. „Hostel Long Story Short je prosté a cenově dostupné ubytování, navržené tak, že si nebudete připadat jako v hostelu. Najdete u nás unikátní kombinaci smíšených a soukromých pokojů až pro 56 osob. Součástí hostelu je kavárna s barem, zasedací místnost, bezplatné Wi-Fi a mnoho dalšího. V létě můžete zarelaxovat na kouzelné zahrádce se stupňovitými terasami nebo si zahrát pétanque na našem hřišti,“ říká na webu  o hostelu jeho šéfka Eva Dlabalová a její chvála není nikterak nadnesená. Objekt o půdorysu podkovy, který stovky let sloužil v rámci pevnosti jako vojenská pekárna, je dnes naplněný tím nejzajímavějším dostupným vybavením. Nejde ani tak o to, že by bylo nejdražší, ale je originální. Interiér je totiž vybaven repasovaným starým nábytkem, což mu v kombinaci s cihlovými nebo jednoduše nabílenými zdmi dodává jedinečnou a příjemnou atmosféru.

Za krásně revitalizovaným vojenským objektem stojí dvě jména: Eva Dlabalová, podnikatelka s jasnou vizí a trpělivostí, a Denisa Strmisková, interiérová designérka a scénografka s citem a vkusem. Úpravy interiéru trvaly dlouho, rok a půl, protože cílem bylo   V budově, kde se kdysi pekly tisíce bochníků chleba pro hladové vojsko, dnes můžete zažívat velmi příjemnou pohodu, a díky vkusně a do detailu vyvedenému interiéru nemáte ani chuť spát. „Díky skvělé práci naší designérky Denisy, která své zkušenosti získala především ze scénografie, hra světel a stínů jemně doplňuje rafinované křivky a klenby. Rozhodně to stojí alespoň za jednu probdělou noc!“ Je vidět, že se dojmy provozovatelky hostelu setkávají i s hodnocením hostů a odborníků. Zařazení mezi deset nejlepších hostelů na světě je velmi prestižním momentem.

Foto: FB stránka Long Story Short a REJ.cz

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

order lipitor 20mg generic <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 40mg</a> order lipitor 40mg online