Sigma pomáhá poničené Zoo Olomouc. Fotbalisté byli zděšení zpustošenou krajinou

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 7.4.2019

Kapitán SK Sigma Olomouc Michal Vepřek i záložník týmu Václav Pilař zavítali do olomoucké zoologické zahrady. „Při pohledu na zpustošenou krajinu se nám těžko hledají slova. Zoo je pro nás neoddělitelnou součástí města, jeho dědictvím, a to, co jsme viděli, bylo pro nás absolutním zděšením. Neváháme pomoci ani minutu,“ shodli se oba.

Ve spolupráci s olomouckou televizí ZZIP tak dobročinně natočili spot, který bude propagovat zahradu a odkazovat na možnosti, jak může veřejnost pomoci vybudovat zahradu znova, alespoň co se lesu týče. „Stromy, které se vysází, tady pro další generace porostou řadu let, než z nich bude opět les, jsme vděčni za každý projev podpory,“ dodává ředitel Zoo Olomouc Radomír Habáň, který se natáčení účastnil osobně taktéž.

Natáčení na nejhůř postižených místech

K myšlence natočit spot, který by oslovil návštěvníky stadionu, současně se mohl promítat v kinosálech před filmovou produkcí, se fotbalisté připojili naprosto okamžitě. Regionální televize ZZIP taktéž neváhala ani minutu. Samotné natáčení probíhalo přímo v areálu zoologické zahrady v místech vichřicí nejvíce zasažených. A pak už stačilo opravdu jen málo. Zkušenost, vstřícnost, ochota, dobrý úmysl – v takové společnosti byla radost pracovat. Pokud lidé vzkaz vyslyší, patří i jim velký dík a vše dává smysl.

Se vstupenkou ze Zoo Olomouc zadarmo na fotbal. A naopak

Ke spolupráci fotbalistů a zoo nedochází poprvé. V minulosti pravidelně dodávali použité fotbalové míče, které dále sloužily kočkovitým šelmám. Dnes přichází s další myšlenkou podpory fanoušků a návštěvníků. Každý, kdo přijde se vstupenkou z utkání SK SIGMA OLOMOUC – MFK KARVINÁ (7. dubna, Andrův stadion) do 21. 4. do zoo, obdrží dětskou vstupenku do zahrady zdarma. Každý, kdo se prokáže vstupenkou pro dospělého ze Zoo Olomouc do 21. 4. na SK Sigma, obdrží zdarma ve Fanshopu, nebo na pokladnách vstupenku na utkání SK SIGMA OLOMOUC – FK TEPLICE, které se hraje v neděli 21. dubna.

Dárcovské SMS můžete zasílat na číslo 87 777 a vybrat si můžete z těchto tvarů: DMS ZOOOL 30, DMS ZOOOL 60 nebo DMS ZOOOL 90.  

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)