Uprostřed růží budou vonět lahodná jídla. Garden Food Festival bude v rozariu

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 25.9.2019

V krásné růžové zahradě se už o tomto víkendu odehraje pátý ročník Garden Food Festivalu v Olomouci. Návštěvníci se mohou těšit na prezentace špičkových restaurací, zajímavých bister a další nevšední koncepty. V programu se znovu objeví šéfkuchař Zdeněk Polreich a finalisté televizní soutěže MasterChef Česko 2019. Festival, který podporuje město Olomouc, představí na šest desítek vystavovatelů.

„Věříme, že nám bude počasí přát a lidé si tento svátek jídla a chutí užijí naplno se vším, co k tomu patří. Jako každý rok, tak i letos máme připravený zajímavý program na pódiu, které bude tentokrát umístěno mezi vodními prvky areálu. Novinkou je také hudební doprovod,“ láká na festival organizátor Pavel Vysloužil.

Ochutnávat se bude v prostředí druhé největší růžové zahrady v republice, kde je příjemná pikniková louka, dřevěné rošty pro sezení, brouzdaliště i hřiště pro děti. Možná kolem tohoto areálu každodenně jezdíte a ani netušíte, jak krásný prostor s geniem loci se za plotem skrývá. „Jsme rádi, že prostory ožijí v rámci tak zajímavé akce, jakou bezpochyby Garden Food Festival je. Máme tak možnost tento výjimečný prostor přiblížit další skupině potenciálních návštěvníků nejen z Olomouce,“ řekla Eva Fuglíčková, ředitelka Výstaviště Flora Olomouc. „Přeji všem vystavovatelům, návštěvníkům i organizátorům opravdu nezapomenutelný zážitek.“

Šedesát bister, barů, restaurací a gastronomických čarodějů

V rozáriu rozmístí stánky na šest desítek vystavovatelů. Budete ochutnávat v prostředí druhé největší růžové zahrady v republice, kde je příjemná pikniková louka, dřevěné rošty pro posezení, brouzdaliště i hřiště pro děti. Vedle tradičních vystavovatelů se v Olomouci nově představí řada místních bister a restaurací, které na GFF ještě nevařily. A mnozí o jejich kvalitách často nevědí. Některé týmy samy pečou chleba, vaří vlastnoručně vyrobené těstoviny nebo si pěstují své bylinky. Jako například v restauraci Nutrend World. Další koncept The buns zase vyrábí vlastní housky i omáčky na burgery. A rodinné bistro Zdravá pecka zve na fusion evropských, asijských a arabských specialit. Pro někoho možná bude překvapením restaurace Zámku Velká Bystřice, jejíž nový tým vnesl do místní gastronomie čerstvý vítr.

Připravené speciality osloví i ty nejnáročnější labužníky. Letošní novinkou je show talentovaných kuchařů, kteří úspěšně vařili v televizní soutěži MasterChef Česko 2019. „Fanoušci se mohou setkat s Kateřinou, Denisou, Monou, Pavlem, Bohuslavem a chybět nebude ani Zuzka, Ester, Bára a Petr, kteří založili projekt nazvaný Křepelky v čokoládě,“ vyjmenovává Pavel Vysloužil.

Kromě všemožných specialit, včetně exotických kuchyní z různých kotinentů, se mohou lidé těšit také na typicky českou kuchyni, ovšem ve špičkovém provedení. O to se postará stánek Czech Specials. 

Za jídlo a pití návštěvníci nezaplatí běžnými penězi, nýbrž speciální festivalovou měnou – grešlemi. Při vstupu se vybaví čipem, díky kterému bude nakupování mnohem pohodlnější a zážitek z ochutnávání gastronomických specialit intenzivnější.

Více informací najdete na www.gardenfoodfestival.cz

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

lipitor 10mg canada <a href="https://lipiws.top/">lipitor medication</a> buy lipitor 40mg generic