Svatomartinské trhy na dvou místech v Olomouci. Ochutnat můžete desítky vín

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 8.11.2019

Ochutnávky letošních mladých vín, bohatý hudební program a také večerní oheň. Svatomartinské trhy v centru Olomouce začínají už odedneška. Společně s nimi zahajuje provoz i oblíbené kluziště na Dolním náměstí. Tradiční trhové městečko, které vyrůstá, tak oživí historické centrum od 9. listopadu. Kromě toho dnes startují i trhy Svatomartinská Univerzitní Olomouc, přehlídka deseti vinařství s hudbou v Univerzitní ulici. 

Svatomartinské trhy k Olomouci neodmyslitelně patří. Nabízejí kromě dobrého vína také pohodovou atmosféru a hudební program. Návštěvníci se mohou těšit na degustaci mladých vín a ochutnávku gastrospecialit, k poslechu zahraje cimbálová muzika.

Program odstartuje v pátek 8. listopadu v 16:00 cimbálová muzika Pavla Mika, která bude hrát do 20 hodin. V sobotu pak Svatomartinské trhy pokračují, ve 14 hodin, vystoupí cimbálová muzika Cimbalband Mikulov a podobný program je laděn i na neděli. V pondělí 11. listopadu v 11:00 se bude žehnat svatomartinskému vínu, o 11 minut později pak proběhne slavnostní přípitek. V rámci hudebního programu vystoupí cimbálová muzika Jitky Ondráčkové a cimbálová muzika Kyjovsko.

V Univerzitní ulici bude i táborák

Do atmosféry minulých staletí se přenesete dnes v podvečer v Univerzitní ulici u staré jezuitské univerzity. Atmosféru zdejších vinných trhů totiž doplní i oheň, který udělá radost zejména dětem. Zajímavou možností je opéct si k vínu špekáček přímo na ulici :-) V Univerzitní ulici jsou stánky s nabídkou deseti vinařství otevřeny nejen dnes, ale i v sobotu, neděli a samozřejmě i v pondělí 11. listopadu. Ani zde nebude chybět hudba, živá či reprodukovaná.

Tyto menší vinné trhy zde pořádá Olomoucká vinná společnost, která stála před lety u obnovení historické tradice vinných trhů v centru Olomouce. 

Kluziště zůstává do konce roku

Na Dolním náměstí dnes zahájilo provoz oblíbené kluziště, které bude v provozu denně od 10 do 22 hodin. I letos platí, že dopolední bruslení je vyhrazeno pro školy a rodiče s dětmi, odpoledne pro veřejnost. Nebudou chybět ani stánky s oblíbeným punčem, které budou ode dneška jak u kluziště, tak i na Horním náměstí.

Po skončení Svatomartinských trhů už zůstanou prodejní stánky na svých místech. Na pátek 22. listopadu je totiž připraveno zahájení oblíbených Vánočních trhů Olomouc a rozsvícení vánočního stromu. Během trhů nebudou na Horním náměstí chybět stánky s vínem, s ryze řemeslnými výrobky, regionálními pochutinami i oblíbeným punčem. Pořadatelem vánočních trhů je společnost Kulturní Olomouc.

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

lipitor 20mg for sale <a href="https://lipiws.top/">atorvastatin oral</a> lipitor 20mg over the counter