Fotografie z olomoucké nemocnice zaujala v celé Evropě. Stala se tváří kampaně

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 15.4.2020

Výraznou stopu v letošní kampani k Mezinárodnímu dni urgentní medicíny, který každoročně 27. května upozorňuje na význam urgentní medicíny a pohotovostní lékařské péče, zanechala Fakultní nemocnice Olomouc. Jednu z fotografií Jindřicha Štreita z cyklu Na URGENT!, který vznikl vloni na Oddělení urgentního příjmu FN Olomouc, využila Evropská společnost pro urgentní medicínu (EUSEM) jako titulní snímek na webových stránkách a sociálních sítích.

Téma letošního Mezinárodního dne urgentní medicíny, které zní „Chceme víc! – Lékařů i sester“, se navíc zvlášť v souvislosti s pandemií COVID-19 ukazuje jako velmi aktuální.

Běžný provoz Oddělení urgentního příjmu FN Olomouc dokumentoval Jindřich Štreit několik týdnů na jaře loňského roku. Pro finální soubor třiceti fotografií, které reprezentativním způsobem ukazují, co všechno se na oddělení odehrává, vybírali zdravotníci ve spolupráci s renomovaným fotografem ze zhruba dvou tisíc snímků. Premiéru měla putovní výstava Na URGENT! při příležitosti loňského Mezinárodního dne urgentní medicíny v olomoucké obchodní galerii Šantovka, poté se přestěhovala do pražského sídla Ministerstva zdravotnictví ČR a veřejnost ji mohla vidět i v olomouckém OC City. Další naplánované reprízy zrušila pandemie COVID-19. Fotografie, kterou si EUSEM vybrala pro kampaň k letošnímu Mezinárodnímu dni urgentní medicíny na webové stránky facebookové stránky, zachycuje ošetřovatelku Irenu Vláčilovou při převozu pacienta na rentgen.

Jak významnou roli ve zdravotní péči urgentní medicína má, se obzvláště intenzivně ukazuje v těchto dnech v souvislosti s pandemií COVID-19. Právě Oddělení urgentního příjmu je totiž ve FN Olomouc onou „první linií“, neboť část pracoviště se proměnila v izolovanou infekční zónu, kam míří pacienti s podezřením na onemocnění COVID-19 a pacienti s potvrzeným COVID -19. O to naléhavěji zdravotníci žádají všechny, aby důkladně zvážili, zdali je jejich stav skutečně akutní a lékařská pomoc nezbytná. „Máte-li jakýkoliv zdravotní problém, zvažte nejprve jeho závažnost a neodkladnost a v prvé řadě se zkuste zkontaktovat se svým praktickým lékařem. Zdravotníci URGENTu vaši prosbu o pomoc samozřejmě nikdy neodmítnou, svým zodpovědným přístupem jim však pomůžete překonat současnou nelehkou situaci, kdy jde o zdraví nás všech,“ zdůrazňuje vrchní sestra Mgr. Michaela Gehrová.

Foto: Jindřich Štreit

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

lipitor 10mg oral <a href="https://lipiws.top/">generic atorvastatin 80mg</a> atorvastatin price