Vietnamské ženy ušily pro Olomoučany roušky. Přidaly i dárky pro krizový štáb

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Středa, 15.4.2020

Pětice vietnamských žen z Olomoucka, doplňovaná průběžně dalšími přáteli, vyrobila vlastními silami k dnešnímu dni 3817 kusů roušek. Všechny rozdaly zdarma. Pro Olomouc jich bylo rovných 1500.

„Zareagovaly jsme na výzvu olomoucké nemocnice na nedostatek roušek, kterou jsme objevily na internetu,“ uvedla Hang Pašáková. Dnes byla u toho, když vietnamský dar předala spolu s přáteli a rodinnými příslušníky olomoucké radnici. Další roušky dodaly Vietnamky do fakultní nemocnice, na městskou policii, do Prostějova nebo postižené Litovle. Městu Olomouc k rouškám členové vietnamské komunity dnes přidali ještě 20 kilogramů kávy a sladkosti.

„Zpočátku jsme šily z vlastních zdrojů, ale brzy nám začal docházet materiál. Naši přátelé nás ale podpořili, a pokud nám nedali látku nebo prostěradla, dali nám peníze, abychom si vše mohly nakoupit,“ popsala Hang Pašáková žijící v Olomouci. Střih pro šití roušek si vietnamské ženy našly na internetu. Využily dva typy.

„Je neuvěřitelné, jak krize dokáže spojit lidi a obyvatele Olomouce bez rozdílu národnosti. Bezprostřednost daru vietnamské komunity je toho dokladem,“ uvedl primátor Mirek Žbánek. Vietnamská komunita čítá v Olomouci na 420 lidí.

Vedení města vietnamské roušky přidalo k těm, které pro Olomouc našili dobrovolníci. Všechny jsou nyní k dispozici ve vrátnici radnice v takzvaném rouškoboxu. Standardně jsou baleny v sáčcích po dvou kusech.

Fotogalerie: 

Komentáře

buy cheap generic lipitor <a href="https://lipiws.top/">order lipitor 80mg for sale</a> lipitor 80mg generic