V Olomouci byl zvolen nový biskup. Funkce se ujme za dva týdny

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 2.6.2020

V Olomouci bude za dva týdny nový biskup. Tentokrát se jedná o biskupa Československé církve husitské.

V sobotu 30. května 2020 byl na volebním diecézním shromáždění Olomoucké diecéze Církve československé husitské zvolen novým olomouckým biskupem Mgr. Tomáš Chytil, doposud farář náboženské obce v Ostravě - Svinově. Funkce biskupa se ujme ordinací a instalací během slavnostní bohoslužby konané v neděli 14. června 2020 od 16.00 h v Husově sboru v Olomouci (ul. U Husova sboru 538).

Tomáš Chytil nastoupí do funkce po biskupu Rudolfu Göbelovi. Tomáš Chytil (1977) je doposud farářem Církve československé husitské v Ostravě – Svinově a v Ostravě – Polance. Do roku 2003 byl členem náboženské obce v Kojetíně, kde pod vedením duchovních, manželů Dobromila a Olgy Malých, postupně přijal svátosti křtu, večeře Páně a biřmování. V letech 1997 – 2003 studoval Husitskou teologickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, obor husitská teologie – psychosociální studia. V srpnu 2008 absolvoval pěší pouť do Compostely, tzv. francouzskou cestu ze Saint Jean Pied de Port. O deset let později do Santiaga de Compostely doputoval tzv. portugalskou cestou z Porta. Je ženatý, má dvě děti. Mezi jeho oblíbenou hudbu patří Dream Theater, Nightwish, Ennio Morricone, Vlasta Redl. Knihy, ke kterým se rád vrací, jsou Bible, Mika Waltari – Egypťan Sinuhet, Herrmann Hesse – Siddhártha.

V Olomouci má své biskupy hned několik křesťanských cvírkví. Katolická církev zde má moravského metropolitu a arcibiskupa Jana Graubnera a dva pomocné biskupy Josefa Nuzíka a Antonína Baslera plus emeritního světáícího biskupa Josefa Hrdličku. Biskupský úřad má v Olomouci Československá církev husitská a také Pravoslavná církev v českých zemích a na Slovensku, kterou zastupuje v Olomouci biskup Simeon. 

Zdroj: ccsh.cz

Foto: ccsh.cz

Autor: 
(rej)

Komentáře

lipitor buy online <a href="https://lipiws.top/">where can i buy atorvastatin</a> atorvastatin 80mg usa