Umíte vyrábět opravdové obří bubliny? V Pevnosti poznání vás to dnes naučí

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Neděle, 14.6.2020

Pevnost poznání láká každou sobotu a neděli na venkovní pokusy. Můžete se naučit teba výrobu obřích bublin.

"Naše vědecká výtvarka a pokusy z laboratoře se o červnových sobotách a nedělích stěhují ven. A co vás čeká? Třeba vědecké bublinové radovánky. Těšte se na výrobu vlastního bublifuku nebo třeba gigantické bubliny. Vše za vědeckého doprovodu našich zkušených chemiků," vzkazuje dětem posádka Pevnosti poznání, která sídlí v Korunní pevnústce.

Účastníci venkovních laboratoří budou prozkoumávat bubliny a jejich charakteristické vlastnosti. Společně se naučí hned dva způsoby, jak vyrobit vlastní bublifuk a jaký je nejlepší recept na mydlinkovou vodu pro jejich náplň. O skutečně obrovské bubliny se pak postarají zkušení chemici, kteří také rádi prozradí návod na výrobu domácí dezinfekce na ruce. Za krásného počasí můžete také očekávat perfektní dusíkovou zmrzlinu.

Pro tvorbu bublifuků budeme potřebovat malé PET lahve a zavařovací sklenice. Pokud máte doma, tak si je prosím přineste

A jako bonus získají návštěvníci i návod na výrobu domácí desinfekce na ruce.

Venkovní laboratoře jsou v provozu od 11 do 17 hodin, samotná Pevnost poznání je otevřena do 18 hodin. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

buy lipitor without a prescription <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 10mg sale</a> buy lipitor 40mg generic