Na zkušenou do zahraničí? Kraj přispěje studentům na pobyt v cizině

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 18.6.2020

Dotaci na studijní pobyt v zahraničí mohou získat studenti středních, vyšších odborných a vybraných vysokých škol, kteří mají trvalý pobyt na území Olomouckého kraje. Hejtmanství jim přispěje až třemi tisícovkami na měsíc pobytu. O finanční podporu lze žádat do 26. června 2020.

Situace v letošním roce je kvůli koronaviru specifická, ale Olomoucký kraj nechce studenty připravit o možnost získat příspěvek na studium v zahraničí. To je totiž pro mladé lidi velkou zkušeností, která podpoří jejich jazykové schopnosti a také zvýší možnosti uplatnění na trhu práce,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast školství Ladislav Hynek.

Úspěšní žadatelé mohou peníze využít například k úhradě cestovních výdajů, ubytování, stravování či nákupu studijních materiálů. Více podrobností o dotačním programu včetně přesných podmínek pro poskytnutí dotace najdou zájemci na https://www.olkraj.cz/05-02-studijni-stipendium-olomouckeho-kraje-na-studium-v-zahranici-v-roce-2020-prijem-zadosti-8-6-26-6-2020-cl-4693.html.

Olomoucký kraj podporuje studijní pobyty od roku 2007. Za tu dobu vyjelo do zahraničí na osm stovek studentů.

Ilustrační foto: pixabay.com

Autor: 
(rej)

Komentáře

purchase atorvastatin generic <a href="https://lipiws.top/">cost lipitor 10mg</a> buy atorvastatin pill