Poznali byste z této fotky bývalého primátora a známého komunálního politika?

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 27.6.2020

Vlnu překvapivých reakcí sklidilo zveřejnění archivních fotografií z Mistrovství jižní Moravy v kulturistice v roce 1995. Na čtvrt století starých snímcích je totiž svalnatý patnáctiletý mladý muž, kterého ovšem dnešní Olomoučané neznají jako sportovce, ale jako politika. „Ano, jako kluk jsem dělal spoustu sportů,“ poztvrzuje s úsměvem autenticitu fotografií Martin Major, který byl v roce 2014 primátorem Olomouce a dnes je primátorovým prvním náměstkem.

„Ať se jednalo o fotbal, hokej či basketbal, vždy byla součástí přípravy návštěva posilovny. A už ani nevím, jak k tomu došlo, že jsem se zúčastnil asi dvou závodů v kulturistice. Jednou jsem byl tuším dokonce na 2. místě,“ vysvětluje původ fotografií Martin Major, a dodává, že později se sportu věnoval méně, tudíž se jeho postava, připomínající antického sportovce, postupně vytvarovala trochu jinak, než by si patnáctiletý kulturista zřejmě představoval. „Jakmile jsem začal později chodit na vysokou školu, tak jsem už sportoval jen rekreačně, možná ještě méně než rekreačně…“ Následná kariéra v politice včetně časově náročné práce ve vedení města sportu ještě ubrala.

„Posledních asi pět let se snažím sportovat více. S kamarádem advokátem Petrem Konečným chodíme do posilovny pravidelně. Dále se snažím alespoň dvakrát týdne si zahrát tenis nebo golf,“ říká, byť se svému patnáctiletému já už asi sotva kdy vyrovná. Jenže sport má podle Majora naštěstí i jiné výhody. „Přestože se v komunální politice pohybuji už spoustu let a máloco mě vyvede z míry, pravidelný sport je nejlepší způsob, jak si při tom všem udržet psychickou svěžest.“

Takže tolik se dá dozvědět, když někdo někde náhodně objeví opravdu hodně archivní a dosud neznámé snímky… :-)

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

atorvastatin pills <a href="https://lipiws.top/">order generic atorvastatin 80mg</a> oral atorvastatin 10mg