Úřední čtvrť ožije sousedskou slavností! Unikátní čtvrť s vlastní historií se ozývá

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 17.8.2020

Prostranství na rohu ulic Mozartova a Žilinská ožije v sobotu 29. srpna sousedskou slavností. Chce tak nejen navázat vztahy mezi zdejšími usedlíky, ale také připomenout urbanistickou a kulturní jedinečnost tzv. Úřední čtvrti.

Připraveny jsou hry, koncert, promítání archivních fotek a také dobré jídlo. Přijďte se potkat a pobavit se svými sousedy (nejen) z této části města. Můžete se těšit na dvě komentované prohlídky Úřední čtvrti s připomínkou významných staveb a osobností, které zde žily. Od 14 hodin začíná program sousedského setkání na náměstíčku na nároží ulic Mozartova a Žilinská. K příjemné atmosféře zahraje skupina ALIANCE. Večer si také můžete v restauraci Garch vyzkoušet své znalosti ve speciálním tematickém kvízu o ceny!

Pokud jde o gastronomickou stránku akce, s tím může pomoct každý. Vaříte fenomenální guláš? Pečete buchty? Můžete, pokud chcete, sousedům přinést ochutnat! Pro vaše dobroty jakéhokoliv druhu bude připraven SOUSEDSKÝ STŮL. Mimo „sousedský stůl“ na kterém se může podílet každý ze sousedství, kdo bude mít chuť a čas něco pro sousedy připravit, zajistí Bluesbar GARCH další občerstvení, Traffic Coffee se postará o kávu.

Zapojit se ale můžete i do programu. Bydlíte v Úřední čtvrti či okolí a máte nějaký jedinečný koníček či obchod? Můžete přispět k oživení doprovodného programu a současně tak prezentovat své podnikání či zájmový kroužek? Neváhejte kontaktovat pořadatele na sousedska.slavnost@gmail.com

Akce proběhne s podporou Komise městské části 18 Olomouc-Západ a bude se konat za každého počasí, v případě deště prostory zajištěny!

Úřední čtvrť začala vznikat od 80. let 19. století poblíž tehdy nově vystavěného nádraží Olomouc-město a svou kombinací vilové zástavby a činžovních domů tvoří v rámci města jedinečný urbanistický celek s bohatou kulturně-společenskou historií. Katastrálně leží z velké části na území Nové Ulice. 

PROGRAM:

14:00 zahájení Sousedské slavnosti „ÚŘEDNÍ ČTVRŤ ŽIJE“❤

14:00 prostření SOUSEDSKÉHO STOLU pro vaše dobroty

14:00 první komentovaná prohlídka úřední čtvrti – sraz pro zájemce na náměstíčku při Mozartova 1

16:00 druhá komentovaná prohlídka úřední čtvrti – sraz pro zájemce na náměstíčku při Mozartova 1

17:00 zahraje kapela ALIANCE

18:00 speciální tematický Kvíz o ceny - v Blues bar Garch

20:00 promítání dobových fotografií z Úřední čtvrti

21:30 konec

DOPROVODNÝ PROGRAM PRO DĚTI A DOSPĚLÉ:

Rodinné centrum Provázek - skákací hrad + aktivity pro děti

Bricks 4 Kidz Olomouc - lego koutek

FIT JUMP SPOT - trampolíny

Newman School- aktivity pro děti

Skauti z Mozartovi ulice - aktivity pro děti

PUNTO VERDE- pro váš život bez odpadu

GRAM - bezobalový obchod Olomouc - bezobalový obchod

Keramická dílnička - workshop

Malování na obličej

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

lipitor pills <a href="https://lipiws.top/">order lipitor generic</a> buy generic atorvastatin 10mg