Pět let s Ololodí, to je 5 OLOlet! Festival Řeka má duši bude oslavou lodí a plaveb

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 18.8.2020

Už tuto sobotu 22. srpna čeká návštěvníky olomouckého přístaviště 5. ročník festivalu Řeka má duši. Kdo přijde, může se těšit na bohatý program. Ten bude určen jak dospělým, tak rodinám s dětmi. Letos se organizátor – Plavby Olomouc, provozující plavby po řece Moravě – rozhodl přizvat nové partnery. Long Story Short Hostel & Café připraví netradiční zážitek v podobě Plaveb do Středomoří a zástupci olomouckého Street Art Festivalu se postarají o interaktivní program pro děti.

„Nemůžu uvěřit, že v sobotu oslavíme už pátý ročník. Mám velkou radost z toho, jak velký kus cesty jsme ušli a na festivalu bych se o tuhle radost chtěl podělit se všemi, co nás celou dobu podporovali. Většina z nás si prošla či prochází složitým obdobím, které se podepsalo i na možnosti setkat se ve veřejném prostoru. Proto jsem vděčný za to, že můžeme náš festival pořádat,“ uvedl organizátor akce, Šimon Pelikán.

Společně s partnerem Long Story Short Hostel & Café si organizátor připravil v rámci festivalového programu degustační Plavby do Středomoří. Až tříhodinové plavby do středomořské pop up restaurace slibují ochutnávku tamních plodů, ryb a dobrého vína. Místo na lodích je však potřeba si rezervovat. Program festivalu vypukne v sobotu v 15. hod. v přístavišti na Nových Sadech. Vystoupí několik hudebních skupin (The Gardeners, Ptakustik, Terez Wrau a D.U.B. music), pro děti budou připraveny workshopy a nejrůznější aktivity. Návštěvníci mohou posedět na břehu, poslouchat hudbu, zatancovat si, potěšit se pohledem na řeku Moravu a občerstvit se v místním bistru.

Festival se spojil i s organizátory olomouckého Street Art Festivalu. Právě ten připraví pro dětské návštěvníky program, v němž objeví nový rozměr výtvarného umění. Interaktivní workshop „Jak se dělá graffiti“ odhalí dětem tajemství vzniku graffiti od skici až po práci se sprejem.

Letošní ročník se od těch předešlých liší především v tom, že jeho vyvrcholením nebude divadelní představení. „Ano, je pravda, že každý rok je hlavním bodem divadlo na řece. Vzhledem k celostátní situaci, financím a nejistotě v pořádání hromadných akcí a faktu, že máme půlkulatiny, jsme se rozhodli festival pojmout trošku netradičně a najít nové partnery,“ doplňuje Pelikán. Long Story Short zaujal například i britský deník The Guardian, spojení v rámci gastronomie je tedy dle organizátora sázka na jistotu.

Samotný festival je zdarma.

Více informací o festivalu i plavbách naleznete zde: https://www.plavbyolomouc.cz/rezervace

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

buy atorvastatin 10mg generic <a href="https://lipiws.top/">lipitor 10mg sale</a> buy atorvastatin 10mg