Bývalý olomoucký poslanec Ivo Vykydal zemřel v necelých šestapadesáti letech

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 28.9.2020

Ve věku nedožitých šestapadesáti let zemřel v neděli 27. září v Olomouci Ivo Vykydal. Bývalý poslanec, náměstek ministra dopravy byl také členem vůbec první Rady Olomouckého kraje. Odborník na dopravu vystudoval VUT v Brně, působil také jako geodet a středoškolský učitel. Zanechal po sobě dvě dospělé děti a jednoho malého syna.

Ivo Vykydal vystudoval stavební fakultu Vysokého učení technického v Brně. Zajímala ho také politika, a vzhledem k tomu, že byl věřícím a aktivním katolíkem, v roce 1999 vstoupil do KDU-ČSL.

V letech 1999 až 2002 pracoval pro město Šumperk jako místostarosta. V roce 2002 až 2006 byl za Olomoucký kraj zvolen do Poslanecké sněmovny. Působil jako místopředseda poslaneckého klubu KDU-ČSL a byl členem výboru pro evropskou integraci. Následně v letech 2007 až 2012 praocval jako náměstek ministra dopravy. Od roku 2012 až dosud pomáhal zajistit lepší regionální dopravní obslužnost na Státním fondu dopravní infrastruktury.

V politické dráze překvapil v roce 2009, kdy přestoupil z KDU-ČSL do TOP 09. V poslední době byl členem strany, ale politice se už tolik nevěnoval.

Pomáhal v sociálních služnách 

Kromě této profese dlouhodobě pomáhal i ve spolkovém životě, významnou roli hrál například pro Centrum sociálních služeb Pomněnka. Lidé, kteří s ním přišli do kontaktu v politice či profesně, jej vnímali jako velmi pokorného, milého, příjemného a ochotného člověka. Rád se věnoval sportu, byl velmi aktivním člověkem.

Ivo Vykydal zemřel nečekaně v neděli 27. září ráno. „R.I.P. Miláčku, nemůžu to pochopit, ale je to tak. Dnes brzy ráno,“ napsala jeho žena Karin. 

"Dnes ráno zemřel bývalý poslanec za @kducsl a skvělý politik, odborník na dopravu Ivo Vykydal. Myslíme a modlíme se za celou jeho rodinu. R.I.P." napsal v neděli na Twitteru europoslanec za KDU-ČSL Tomáš Zdechovský. 

Foto: Karin Vykydalová

Další ohlasy na odchod Ivo Vykydala, které se jako první objevily na sociálních sítích, ve fotogalerii:

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

buy generic lipitor for sale <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor sale</a> lipitor 10mg cheap