U Naděje se rozdávaly dárky. Čekaly tu na autory nejlepších návrhů jména stromečku

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 5.12.2020

V Olomouci svítí Naděje, vánoční strom, kterému jméno vybraly děti. I letos se totiž zúčastnily výtvarné soutěže olomouckých škol o pojmenování vánočního stromu. A z dárků od města za své nápady se už radují. Předávalo se v pátek 4. prosince, a kde jinde, než u Naděje zářící na Horním náměstí.

Jméno jedenáctimetrového smrku z Postřelmova zvítězilo ve soutěžním klání, kam dorazilo přes 90 návrhů. Ocenění za pojmenování a výtvarné ztvárnění stromu si odnesla Kateřina Švestková ze 3.B ZŠ Mozartova. „Kreslila jsem sama, nikdo mi nepomáhal. Strom je vybarvený pastelkami, siluetu jsem obtáhla třpytivou fixou a nalepila ozdobné pásky,“ popsala svůj výtvor vítězka. Jako ocenění si za to malá školačka odnesla adventní kalendář, koňskou stáj a čokoládovou kolekci.

Ocenění se ale letos rozdávala ještě další dvě. Za jedinečné výtvarné pojetí dostala odměnu Bibiana Telíškové ze 3.B ZŠ Mozartova, která ztvárnila stromeček Koronavírek. „Vyráběla jsem jej z kužele, nalepila třpytivé třásně a pojmenovala příznačně pro dobu. Maminka mi pomohla s obstaráním materiálu,“ charakterizovala své asi třicet centimetrů vysoké dílo autorka.

To za originálně pojatý nápad si dárky v podobě audioknih odnesli žáci ze 4.C FZŠ Hálkova. Společně vyrobili speciální adventní kalendář s bylinnými čaji „Kromě čajů obsahuje každá kapsička i vtip, nejvíc je těch o Pepíčkovi,“ prozradila s úsměvem za všechny ostatní čtvrťáky Eliška Freharová.

„Jsme moc rádi, že i přesto, že školy fungovaly v režimu distanční výuky, bylo z čeho vybírat. Většina návrhů dětí byla moc pěkně zpracovaná a nápady na pojmenování většinou reflektovaly dobu. Právě kvůli tomu zvítězilo jméno, které má lidem přinášet světlo a naději,“ vysvětlila Karin Vykydalová, vedoucí odboru cestovního ruchu, kultury a sportu magistrátu.

Foto: MMOL/ Blanka Martinovská

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)

Komentáře

order lipitor 40mg online <a href="https://lipiws.top/">buy lipitor 40mg generic</a> lipitor 40mg us