Nejlepší káva, nová cukrárna a potraviny pro gurmány. Co je nového v Olomouci?

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 18.12.2020

DOPLNĚNO Krize a negativních zpráv už mají všichni plné zuby a tak si dnes napišme něco o tom, co je v Olomouci naopak nového a dobrého. A kupodivu toho není málo! V centru Olomouce během posledních pár týdnů přibylo několik zajímavých prodejen nebo podniků. Není to tak, že by vyrostly díky krizi nebo krizi navzdory, ale spíše shodou okolností. „Chystali jsme se do Olomouce dlouho. To, že otevření vyšlo zrovna na tyto dny, je spíše náhoda,“ řekli nám v nové skvělé kavárně Kafec. Stejně to mají i ostatní.

Již zmíněný Kafec je stylová síť kaváren, kterou najdete třeba v Brně, kde před dvanácti lety značka vznikla, nebo také ve Zlíně, Uherském Hradišti či v Plzni. Nyní k tomuto portfoliu přibyla Olomouc, a to na zcela luxusní adrese v Univerzitní ulici v nejkrásnější secesní vile Primavesi. Budeme držet palce, aby zde podnik, který kromě mnoha druhů vlastní pražené kávy nabízí i různé občerstvení a skvělé dorty, zakořenil. Vila Primavesi si zaslouží stabilní kvalitní podnik. Mimochodem, Kafec otevřel ve středu a už v pátek musel kvůli vládním nařízením zavřít. V provozu je ale i teď výdejní okénko, kde dostanete cokoliv z nabídky.

Víte, kde je v Olomouci nejužší kavárna? V Ostružnické ulici! Dokud nepověsí nad dveře vývěsní štít, dost možná si kavárny Pikola ani nevšimnete. A to by byla velká škoda, protože trendy značka Pikola, která do Olomouce přichází ze Šumperka, je vážně fajn. Káva odsud chutná výborně. A ten interiér – nevěřili byste, že plně vybavená kavárna se vejde do chodby středověkého domu! Přijďte se podívat. Podobně jako prvně zmíněná kavárna i tady dnes pokračují dál s tím, že vám kafe dají s sebou.

A do třetice otevřela v prosinci další velmi dobrá kavárna, tentokrát ve Ztracené ulici. Owl´s Cafe Olomouc nabízí vybranou kávu v perfektním designovém prostoru ve starém měšťanském domě. Teď si sice uvnitř neposedíte, ale i zde nabízejí kávu či horkou čokoládu do kelímku s sebou.  

Pokud jde o obchody, potěšilo nás otevření Bliss Tasty Stuff v Denisově ulici. Jsou to potraviny, ale pro rohlík s vlašákem sem nechoďte. Nabízejí tady kvalitní jídlo z českých farem i od farmářů z Rakouska či Itálie, a sortiment sýrů, slaniny, salámů a dalších dobrot se navíc průběžně obměňuje. Dají vám i mléko přímo z kravína do vlastní lahve, dobře chutná jejich domácí jogurt.

A hned vedle je jiný skoro nový podnik, který se jmenuje Štrúdlárna. Název vypovídá o jeho zaměření dostatečně. Koupíte tady cokoliv, co připomíná štrúdl, ovšem v mnoha chuťových variacích.

A konečně pro ty, kteří si potrpí na voňavé pečivo, tento týden otevřela v centru Olomouce už čtvrtá pobočka pekařství a cukrárny Sázava. Najdete ji na Dolním náměstí v místech, kde býval donedávna textil.

Fotogalerie: 
Autor: 
(rej)

Komentáře

buy atorvastatin 80mg online cheap <a href="https://lipiws.top/">lipitor 40mg price</a> lipitor 80mg canada