Nad Olomoucí už vlaje prapor UEFA. Šampionát začíná.

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pondělí, 15.6.2015

První utkání Mistrovství Evropy fotbalistů do jednadvaceti let se hraje ve čtvrtek. Šampionát už ale pro Olomouc fakticky začal. V NH Hotelu se už ubytoval anglický reprezentační tým, v Clarion hotelu sídlí pro změnu generalita UEFA a na radnici začalo fungovat speciální informační centrum. 

Angličané pod trenérem Garrym Southgate, s nimiž do Olomouce přijel i zřejmě nejočekávanější reprezentant Harry Kane z Tottenhamu Hotspur, jsou od neděle ubytovaní a za sebou mají i první tréninkové jednotky. V hotelu je vše dle jejich představ. Výprava má pro sebe celé jedno patro hotelu, vyzdobené plakáty a velkoplošnými fotografiemi ze zápasů týmu a jeho klíčových okamžiků z cesty na šampionát.

A vlajky s logem UEFA a šampionátu už teď vidí každý, kdo přijede do Olomouce vlakem - vlají totiž u vchodu do Clarion hotelu. Zde bude po celou dobu šampionátu ubytovaná část nejvyšších manažerů Svazu evropských fotbalových asociací. 

Kousek od Androva stadionu se dnes a zítra buduje fan-zona. Otevřena bude od středy a zázemí v ní najdou fanoušci denně, tedy ne jen v hrací dny. Ode dneška už funguje i informační služba na radnici. Vedle klasické Informační kanceláře je nově otevřeno informační centrum pro fotbalové fanoušky. To nabízí hlavně mapy města, informační letáčky ve švédštině, angličtině a italštině, propagační materiály a především kvalifikované rady, poskytované opět v italštině a angličtině. Švédsky sice obsluha centra nemluví, ovšem u švédských návštěvníků se spoléhá na jejich schopnost hovořit anglicky. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)