Švédové v Olomouci ladí formu. Velký fotbalový šampionát začíná!

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 18.6.2015

Velké fotbalové představní v Olomouci začíná rávě dnes! Andrův stadion je perfektně připravený, což si už prověřila i italská, švédská a anglická reprezentace. První dva jmenované týmy dnes v 18 hodin zahájí sérii velkých fotbalových bitev na trávníku olomoucké fotbalové svatyně. Žít to ale bude i ve fanzóně, která si prošla generálkou už ve středu.

Před utkáním českého a dánského výběru se fanzóna „u letadla“ pozvolna zaplňovala. Ve fanzómě se zastavil i někdejší hráč Sigmy David Rozehnal. "Mám to sem blízko, tak jsem se přišel podívat," uvedl s úsměvem Rozehnal, o nějž se v posledních týdnech Sigma neúspěšně ucházela. Dodal ale, že po neděli z Olomouce odjíždí a tak všechna utkání šampionátu nestihne. Přicházeli čeští fotbaloví příznivci i skupinky žlutomodrých švédských fanoušků, kteří do města dorazili s jednodenním předstihem před premiérou svých oblíbenců. „Přijeli jsme z Malmö a okolí. Ubytovali jsme se v hotelu a teď poznáváme vaše město i tuhle fanzónu,“ vysvětlil jeden z fanoušků v dresu švédské reprezentace a s točeným pivem v ruce. Ve čtvrtek dopoledne podle něj dorazí podstatně početnější výpravy ze Skandinávie. Připustil, že i když oni si zajistili vstupenky už ve Švédsku, mohou přijet někteří fanoušci s představou, že si lístky koupí až v Olomouci. S tím ale budou mít pravděpodobně problém, protože vstupenky na olomoucká utkání jsou vyprodané. 

Pro ty, kdo se nedostanou na stadion, mají pořadatelé jednu dobrou zprávu. Ve fanzóně se budou na velkoplošné obrazovce promítat nejen pražská utkání českého celku, ale i všechny zápasy, odehrávající se právě na Andrově stadionu. „Původně se zde měla promítat jen tři utkání českého týmu v Praze, nakonec se nám ale podařilo dojednat také přenosy z olomouckého stadionu,“ potvrdil primátor Antonín Staněk, který si rovněž přišel osobně ověřit, jak v první den funguje olomoucká fanzóna. „Mám štěstí, zrovna jsme dali gól,“ konstatoval primátor spokojeně po úspěšném prvním poločase českého souboje s Dány. To ještě nikdo netušil, že ve druhém poločase bude naopak česká reprezentace dvakrát inkasovat. Olomoucký fotbalový svátek ovšem tahle kaňka rozhodně nemůže pokazit.

Přijďte se ostatně podívat i vy. Ve fanzóně je připravena nejen velkoplošná obrazovka, ale třeba i nafukovací brána na cvičnou střelbu, stolní fotbal, dobré občerstvení, kvalitní káva a točené pivo. Každý den je v programu také koncert. Program fanzóny najdete zde: http://u21euro2015.olomouc.eu/

 

Fotogalerie: 
Autor: 
red)