Hledají se fanoušci. Kdo podpoří Angličany a Italy v rozhodující utkání?

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 23.6.2015

Švédský tým do obou dosavadních utkání B skupiny Mistrovství Evropy fotbalistů do jednadvaceti let vstupoval jako papírově slabší soupeř. Italové i Angličané mají zvučnější soupisku, a Angličané to nakonec potvrdili i lepším fotbalem a vítězstvím. Co ovšem Švédům nikdo nevezme a rozhodně jim to ostatní týmy závidí, je fantastická fanouškovská podpora. 

Zítra budou na Andrově stadionu hrát Italové s Angličany o všechno. Oba týmy byly pasovány před šampionátem do role favoritů. Italové ovšem mají nečekaně ze dvou utkání jen bod, a ani Angličané na tom nejsou se třemi body nijak skvostně. Z obou týmů zaznívají hlasy, že by se jim zrovna zítra podpora publika mohla hodit. Angličané ovšem vědí, že kromě několika malých skupinek skalních fandů z britských ostrovů přiletěli (či přijeli) do Olomouce jen přátelé či rodinní příšlušníci fotbalistů. Podobné to mají Italové, u kterých se očekávalo s ohledem na geografickou blízkost přeci jen víc než několik málo fanoušků. "Ano, švédská podpora v publiku byla velká, švédští fanoušci tím opravdu překvapili," konstatoval průvodce italské výpravy v České republice Martin Cicala. Podle informací z organizačního výboru šampionátu se přes národní svazy do Itálie a do Anglie prodalo kolem dvou stovek lístků, takže show ze zápasů švédské repre se už opravdu opakovat nebude. 

Fotbalisté, kteří už musí jen doufat, že jim při absenci jejich vlastních fandů bude nakloněno většinové, tedy tuzemské publikum, teď trénují. Týká se to Angličanů, kteří trénují přímo na Andrově stadionu, tak i Italů. Ti dokonce nemají momentálně ani pomyšlení na nic z kulturních nabídek, které jejich výprava před šamionátem dostala. Nedorazili tak ani na včerejší koncert italské operní hvězdy na Horním náměstí, ani nikam jinam, kam byli zváni. "S ohledem na dosavadní výsledky není o volnočasové aktivity zájem," říká Martin Cicala a dodává, že přes zisk jediného bodu Italové stále doufají v postup a proto dramaticky změnili tréninkový plán. 

Vstupenky na utkání, které začíná ve středu ve 20,45, jsou stále v prodeji. Uvidíme, komu bude Olomouc fandit, když na stadion tentokrát nedorazí hordy sympatických žlutomodrých fanatiků. Italové i Angličané jsou zatím v Olomouci se vším okolo šampionátu spokojeni. Snad to tak bude i po zítřejším posledním utkání základní skupiny. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)