Zapomeňte na Anglii a Itálii. Blíží se Německo a Portugalsko

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Čtvrtek, 25.6.2015

Olomouc má za sebou základní část evropského fotbalového šampionátu. Ve středu večer viděl vyprodaný Andrův stadion souboj dvou nešťastných fotbalových velmocí, Anglie a Itálie. Jejich fanoušci, kteří atmosféře utkání citelně scházeli, si už nemusí dělat starosti – jejich týmy jedou domů. Olomouc je teď zvědavá na Němce a Portugalce. A pozor - Olomoucký REJ pro vás má i vstupenky!!!

„Na tomto šampionátu nám nepomohla zranění před prvním zápasem a proti Itálii jsme nezvládli dvě minuty. Ale takový je fotbal, musíte proměnit své šance a zastavit soupeře před vlastní brankou. To se nám nepodařilo,“ uvedl Gareth Southgate, anglický reprezentační kouč, kterému v týmu chyběl například zraněný nejlepší střelec kvalifikace Saido Berahino, po kruté porážce 1:3 v posledním utkání s Itálií. Z obou reprezentačních výprav se ozývaly hlasy, že fotbalistům chyběla větší podpora publika.

Na nedostatek podpory si naopak rozhodně nemohli stěžovat Švédové, jejichž více než tisícovka fandů vytvářela v Olomouci opakovaně domácí prostředí. „Škoda, že se u nás nebude hrát semifinálový zápas Švédsko – Dánsko, to by bylo perfektní,“ posteskl si vedoucí restaurace Červený volek Patrik Rathai. Švédové si v Olomouci získali rozhodně velké sympatie. Zda se dokáží podobně představit i fanoušci Německa, není jisté. V Praze jich takové množství, byť to mají velmi blízko, nebylo. V Olomouci ovšem německý tým nehraje základní skupinu, ale rovnou semifinále, což by mohlo být dobrým motivem pro naše západní sousedy. 

Každopádně se na stadion mohou opět vypravit i Olomoučané. Lístky by ještě měly být v prodeji, na hřišti uvidíme skutečné hvězdy, jako je Marc-André ter Stegen, Max Meyer či Kevin Volland, a pro Olomouc i celou moravskou část půjde o vrchol šampionátu.

 

Soutěž:

Chcete vyhrát dvě vstupenky na semifinálové utkání Německa s Portugalskem? Stačí napsat do pátku 26. 6. 2015 do 20 hodin na mail olomoucky.rej@seznam.cz správnou odpověď na naši otázku a mít štěstí při slosování. Nezapomeňte uvést celé jméno!

Soutěžní otázka zní: Jednou z hvězd německého týmu je gólman Marc-André ter Stegen. Za jaký evropský velkoklub chytá?

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)