Němci nebo Portugalci? Petr John Uličný favorizuje Němce

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Sobota, 27.6.2015

Semifinálová bitva Portugalsko vs. Německo láká. Fotbalové osobnosti z Olomouce mírně favorizují německý tým, který se už mezitím ubytoval v NH hotelu, odkud se před pár dny vystěhovala anglická výprava. „Každopádně to bude předčasné finále,“ říká Petr Uličný, populární trenér na penzi.

„Na semifinále určitě budu,“ slibuje nynější trenér SK Sigma Olomouc Leoš Kalvoda. V sobotu ho sice čekají dvě přípravná utkání Sigmy v tréninkovém kempu ve Slatinicích, poté dá hráčům volno a sám se přesune na podvečerní Andrův stadion. „Na zápas přijdou i někteří hráči, ale ne všichni asi mají vstupenky a někteří nejspíš po našem soustředění zamíří co nejrychleji domů,“ dodává kouč s úsměvem. Na utkání nedorazí reprezentant David Houska: "Poté, co jsme dostali v reprezentaci volno, odjel jsem k rodičům, takže v Olomouci nebudu. Někteří kluci ze Sigmy ale na semifinále jdou." Na šampionát zatím poctivě chodil Petr John Uličný, o semifinále ale přijde. „Já budu chybět, slíbil jsem Petru Švancvarovi, který pořádá v brně rozlučkový fotbal, že budu trénovat jeden z jeho týmů,“ říká Petr Uličný a dodal, že se už teď těší na ligovou sezónu. Při utkáních základní skupiny šampionátu ale v Olomouci osobně byl a fotbal se mu líbil. „Třeba ten krásný gól, kterým Anglie vyhrála nad Švédy,“ upřesňuje Petr Uličný. To Leoš Kalvoda je v hodnocení trochu přísnější: „Jsou to mladí hráči, čekal jsem od nich, že budou hrát trochu bojovněji, ale zdáli se mi hodně opatrní. Asi na ně přece jenom dolehlo to, že šlo o mistrovství Evropy.“

Spolu s Leošem Kalvodou sledovali utkání nejen olomoučtí fotbalisté, ale i jejich fanoušci. K nim se v sobotu připojí Vladislav Kvapil, houslista a ředitel Moravské filharmonie Olomouc. „Zatím mi to nevycházelo časově, ale v sobotu na semifinále přijdu,“ říká hudebník, známý svými sympatiemi k olomoucké kopané. V době, kdy se hrála ostatní utkání, zrovna koncertoval. „Při návratu z vystoupení jsme potkávali ve městě spokojené švédské fanoušky. Trošku jsme jim záviděli,“ dodává Vladislav Kvapil.

Pokud jde o český tým, shodují se všichni, že nehrál špatně a že jenom doplatil na jednu nezvládnutou dvacetiminutovku ve druhém poločase úvodního utkání. „Nakonec i proto bych si přál, aby vyhráli zítra Němci, aby jsme se my mohli cítit lépe,“ uzavírá s úsměvem ředitel filharmonie.

A sobotní favorit? „Víc věřím Portugalcům, jejich fotbal se mi líbí. Na druhou stranu Němci tady mají typické turnajové mužstvo, hrají zápas od zápasu lépe,“ myslí si Leoš Kalvoda. „Řekl bych, že německá buldočí zarputilost vyhraje nad portugalskou fotbalovostí,“ přidává svůj názor Petr Uličný. 

Fotogalerie: 
Autor: 
(red)