Sigma si napravila reputaci. Opavě v poháru nasázela pět branek

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Úterý, 29.9.2015

Jako generálka pro páteční ligový duel s Baníkem vyšla tahle slezská jízda báječně. Ve třetím kole domácího MOL poháru hrála Sigma na půdě Slezského FC Opava a vyhrála jasně a přesvědčivě 5:1. Tým, s nímž v minulém ročníku ještě v rámci FNL Olomouc dvakrát remizovala shodně 1:1, byl dnes marný a o třídu slabší. 

Oba trenéři poslali na hřiště i ty hráče, kteří v ligových zápasech dostávají méně příležitostí. Zatímco v případě Sigmy to takový problém nebyl, protože kádr je silný a evidentně by měl hrát v lize na docela jiné pozici, Opavě změny nejspíš moc neprospěly. Sigma vedla díky chybě domácí obrany a skvělému zakončení Jana Rajnocha už od 6. minuty. Domácí fandové sice reklamovali ofsajd, rozhodčí ale nic takového neviděl. Sigma byla lepší v poli a po dlouhé době a mnoha zápasech i v koncovce. Opava ze zcela ojedinělých pokusů brankáře Michala Reichla nijak neohrozila, zatímco Sigma na druhé straně byla pohotovější. Ve velkých a pěkných šancích byl třeba Michal Ordoš či po jeho zpracování i David Houska a do třetice po centru Ordoše Martin Hála, ale ti ještě neskórovali. Do listiny střelců se zapsal až ve 35. minutě slovenský střelec Tomáš Malec, který i v norském angažmá v Trondheimu střílel nejvíc gólů právě v domácím poháru. Sigma na hřišti dominovala, dařily se i přihrávky a kombinace.

Totéž pokračovalo po změně stran. Jakous šanci domácí měli v 50. minutě, Svatonský ale neprostřelil bránící Olomoučany. Něco málo přes 1600 diváků vidělo jasnou záležitost, potvrzenou už v 53. minutě třetí brankou, tentokrát v podání jednoho z letošních nováčků v dresu Sigmy Pavla Moulise. V 66. minutě Pavel Moulis přidal další gól, a k hattricku mu chybělo už jen víc klidu a štěstí při střele v 82. minutě, která mohla rovněž skončit v opavské síti. Mezitím ovšem Sigma přidala v osobě Denise Cany pátou branku. Opava jen kosmeticky zmírnila debakl gólem z penalty v poslední minutě, když hříšníkem, který fauloval, byl sám gólman Michal Reichl. 

Sigma postupuje do 4. kola a snad si i poněkud zlepšila týmovou náladu. 

SFC Opava – SK Sigma Olomouc 1:5 (0:2)

Branky: 90. (pen.) Jurečka - 53. a 66. Moulis, 6. Rajnoch, 35. Malec, 72. Cana
SK Sigma: Reichl – Hála (46. Štěrba), Rajnoch, Radakovič, Vepřek (72. Petr) – Moulis, Ordoš (61. Cana), Plšek, Houska, Falta – Malec 

Trenér Leoš Kalvoda

 

Fotogalerie: 
Autor: 
(mb)