Vítězná série dnes skončila, Mora prohrála v prodloužení

Chybová zpráva

  • Deprecated function: Function create_function() is deprecated ve funkci eval() (řádek: 1 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls ve funkci _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (řádek: 436 v souboru /var/www/clients/client0/web26/web/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Pátek, 16.10.2015

Jen bod za remízu v základní hrací době získává HC Olomouc z utkání s Vítkovicemi. Mora byla přitom blízko hned třem bodům. Dvakrát v utkání vedla, podruhé přitom chybělo jen něco málo přes dvě minuty do konce třetí třetiny. 

Kohouti byli valnou část utkání lepším a aktivnějším týmem. V první třetině měli od počátku dobré šance a skórovali už v 5. minutě. To prostřelil parádní střelou od modré kapitán Martin Vyrůbalík gólmana hostí Pavla Kantora. Hanáci byli lepší po většinu první třetiny, neproměňovali ale šance ani přesilovky. Obraz dění na ledě se nijak nezměnil ani při druhé třetině. Mora neproměnila ani třetí přesilovku a ačkoliv se hrálo častěji před Kantorem než před olomouckým Branislavem Konrádem, branky nepadaly. Domácí kotel mezitím sympatickým gestem v podobě velkého chorea s nápisem Vyhraješ i tento boj! poslal vzkaz legendárnímu Josefu Augustovi, který bojuje s rakovinou. Na hřišti se domácí snažili a díky Konrádovi, který vychytal ve 29. minutě Jana Eberleho ve velké šanci, drželi hubené vedení. Teprve až ve 38. minutě se diváci dočkali dalšího gólu, bohužel se ale radovala ta část publika, která do Olomouce dorazila z Ostravy. Zblízka střelou do horního růžku překonal Kondráda Stanislav Balán a bylo srovnáno. 

V závěrečné třetině dlouho zůstával nerozhodný stav. Teprve ve čtvrté přesilovce utkání se dokázala Mora střelecky prosadit. V 57. minutě kohouti krásnou ukázkovou akcí rozebrali bránící čtyřku a Jan Knotek střelou z boku překonal brankáře, který se nestačil přesunout na správné místo. Radost domácím ale dlouho nevydržela. Sudí poslali o chvíli později na trestnou lavici domácího hráče Tomáše Valentu za hru vysokou holí, byť celkem jistě nešlo o úmysl, a Vítkovice svou rovněž čtvrtou přesilovku využily dokonale. Uběhlo z ní sotva pět vteřin, když se po chybě při buly a odkopnutí puku jedním z domácích dostal k černé gumě Rostislav Olesz a nikým neatakovaný si sám před Konrádem mohl dělat, co chtěl. Mora měla sice pár vteřin před třetí sirénou další dobru šanci, když Holcovu střelu vyrážel z brány gólman helmou, nerozhodný stav se ale nezměnil. 

V prodloužení byli aktivnější hosté, a už minutu a půl po začátku poslal Lukáš Kovář od modré nepříliš razantní střelu na bránu, ovšem jelikož měl Konrád zakrytý výhled, puk se zastavil až v domácí síti. 

HC Olomouc tedy nevyužil šanci dostat se v tabulce do čela, ze zápasu bere jen bod, ačkoliv za průběh utkání vyjma slabšího závěru by si zasloužili kohouti více. Olomouc má ale ještě odložené utkání se Zlínem k dobru. 

Třetiny 1:0, 0:1, 1:1 - 0:1
Branky a nahrávky: 5. Vyrůbalík (Kafka), 57. Knotek (Skrbek, Vyrůbalík) – 38. Balán (Burger, Zdráhal), 58. Olesz, 62. Kovář (Zdráhal) Rozhodčí: Hribik, Lacina – Bryška, Polonyi 

Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4829. Střely na branku: 26:25. Zblokované střely: 17:15. Hity: 8:6. Vhazování: 26:23. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2

Ilustrační foto: HC Olomouc/ Karolina Martinková

Fotogalerie: 
Autor: 
(rb)